Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Giresun İl Temsilciliği, son günlerde rejim güçleri ve destekçileri tarafından Suriye’nin Halep kentinde yapılan katliamı protesto etti.
TÜGVA Giresun İl ve Giresun Üniversitesi Temsilciliği tarafından düzenlenen protestoda TÜGVA adına Üniversite Temsilcisi Zafer Akılmak, basın bildirisini okundu.
TÜGVA Giresun Üniversitesi Temsilcisi Zafer Akılmak, İslam Alemi’nin Halep’te yaşananlara sessiz kaldığının altını çizerek, ateş çemberi her yeri sarmadan harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Akılmak,”Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Yakın komşumuz Suriye’de her gün ayrı bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken; milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır. Bombaların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan küresel sömürü ülkeleri arasında değişirken; ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir. Halep’e yapılan son bombardımanda çoğu çocuk ve kadın 500’ü aşkın sivil katledilirken kendisini muasır medeniyet olarak gören ülkelerin ve onların hükümranlığını koruyan birliklerin sessizliği, Müslüman ölümleri üzerinden yeni bir sömürü imparatorluğu kurulmasının planlandığına işaret etmektedir. Bizler, müslümanlar olarak masum insanların ölümlerini ırk, din ve mezhep ayrımı gütmeden eşit görmekteyiz. Ölümlerin mukayesesi yapılmaz; ancak dünyanın bir ucundaki Amerika’da öldürülen 5 kişi ile savunmasız halde bombardıman altında katledilen, çoğu çocuk ve kadın 500 kişinin ölümünün dünya kamuoyunda edindikleri yer hepimizin malumudur. Gösterdiğimiz bu hassasiyeti diğer milletlerden de insanlık namına beklemekteyiz. Kendini dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak gören, aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz" dedi.