Giresun’da 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlene törende genç öğretmenler yemin ederken, emekli olanlara ise şeref belgesi takdim edildi.
Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende eEmekliliğe ayrılan öğretmenlere şeref belgeleri verilirken, göreve yeni başlayan genç öğretmenler için ise yemin töreni düzenlendi. Programda bir konuşma yapan Vali Karahan, öğrencilerin öğretmenlerinin kıymetini bilmesi tavsiyesinde bulunarak “Bugün burada iki tür insan var. Bir öğrenciler var, birde öğretmenler var. Bir zaman öğrencilik yapanlar ön sıralara oturmuşlar ama hâlihazırda öğrenciliğe devam edenlerde arka sıralarda oturanlar öğrencilik vakitlerinin tamamlanmasını bekliyorlar” dedi.
“Bizim inancımıza göre de ya ilim öğrenen olacaksın ya da öğreten. Onları seven, destekleyen, yardımcı olan olacaksın” diyen Karahan, “Eğitimde tabi ki bir takım temel değerleri vereceğiz, milli kültürümüzü, milli örfümüzü, tarihimizi ve büyüklerimizi anlatacağız. İyi insan, iyi vatandaş olmasını öğreteceğiz. Ama toplumumuzun bu renkliliğini de kaybetmeyeceğiz. Tek tip insan istemiyoruz. Okullarda bu konularda öğretmenlerimizin, velilerimizin, okul idarecilerinin dikkatini çekiyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ilgiyle izlendi.