Giresun’un Görele ilçesinde Görele Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından ilçeye kazandırılan ve Türkiye’nin en büyük kemençesinin sergilendiği, bu enstrümanın yapılışının anlatıldığı ve yöresel sanatçıların dinleti sunduğu "Kemençe ve Kültür Parkı", turistlerin uğrak mekanı oldu.
Türkiye’nin çeşitli illerinden Giresun, Trabzon ve Rize’ye turistik gezi gerçekleştiren tur otobüslerinin Karadeniz Sahil Yolu’ndaki uğrak noktası haline gelen Kemençe ve Kültür Parkı’nda turistler 5,80 metrelik kemençe önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyor. Kemençe müzesini de gezen turistler, "kemençenin yaşayan en büyük üstadı" olarak gösterilen Katip Şadi’den kemençe dinleme fırsatı buluyor. Ayrıca buraya gelen ziyaretçiler, kemençe satın alma şansı da buluyor.
Konuyla ilgili bilgiler veren Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, "kemençenin ana vatanı" Görele’de kültürün yaşatılması ve tanıtılması amacıyla Kemençe ve Kültür Parkı inşa edildiğini söyledi. Tarihi kaynaklarda kemençenin dünyaya Görele’den yayıldığının anlatıldığını belirten Başkan Erener, "Gerçekten çok sayıda eserimiz ve sanatçımız var. ’Kemençe’ denilince akla Görele geliyor. Biz de onu tüm dünyaya tanıtabilmek için parkı bütün insanlığın hizmetine sunduk. Nisan ayından itibaren 500’den fazla tur otobüsüyle 30 bine yakın turist kemençe müzesini ziyaret ederek, kemençe kültürü hakkında bilgi edindi. Ayrıca ilçemize gelen turistler kemençenin yaşayan en büyük üstadı kemençenin ordinaryüsü Katip Şadi’den kemençe dinleme fırsatı da buldu" dedi.