Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 15 günlük bir mühlet verdiklerini ve ruhsatı alamadıklarını belirterek “Giresun Belediyesi’nin görevlerinden bir tanesi şehirdeki yapılan kaçak olup olmadığını kontrol etmek, kaçak yapı varsa mühürlemek ve müdahale etmektir. TOKİ ile bizim bir takım yazışmalarımız oldu bu konu ile ilgili ama burada parselasyonun henüz yapılmayışı ve parselasyon yapılmadan işin nasıl ihale edildiğini anlamış değiliz. Yani binanın nereye yapılacağı belli değil. Hiçbir şey belirlenmeden bir ihale var bunlar Türk hukuk sistemine göre mümkün değil" dedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ve TOKİ’ye yazı yazdıklarını, parselasyonun yapılmadığını ve parselasyon yapılmadan bir bina inşaatının ve ruhsatının mümkün olamayacağını bildirdiklerini belirten Başkan Aksu, “Biz yapıyoruz ve oluyor, her şey kanun çerçevesinde olması gerekir. Nasıl bir müteahhit ve şahıs kendi binasını yapmak için Giresun Belediyesi’ne gelip ve ya her hangi bir belediyeye gidip ruhsat alma zorunluluğu varsa TOKİ’nin de böyle ruhsat alma sorumluluğu var, ki şu koşullarda zaten ruhsat almaları mümkün değil. Ruhsat almadan inşaat başlamıştır biz de bunun mühürlememiz tamamen 5393 sayılı Belediyenin yasasına göre yapılmış bir mühürlemedir” ifadelerini kullandı.
Yapılan mühürlemenin ardından inşaatı takip edeceklerini söyleyen Aksu "İnşaat devam edemezse TOKİ’nin özel ayrıcalığı yok eğer ruhsatı yoksa biz bunu mühürleriz ve takip edeceğiz" diye konuştu.
Öte yandan TOKİ’nin konuyla ilgili açıklama yapacağı belirtildi.