Motosikletiyle dengesini kaybedip bariyerlere çarpan sürücü hayatını kaybetti Motosikletiyle dengesini kaybedip bariyerlere çarpan sürücü hayatını kaybetti

Anadolu’nun sahip olduğu güzelliklerin öğrenciler tarafından yakından tanınması, tarihi ve doğal güzelliklerin keşfedilmesini hedefleyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kültür gezilerinde bu kez Kapadokya mercek altına alındı. İlkokul öğrencilerinden oluşan kafile aileleri ve rehber öğretmenlerinin de katılımıyla bölgede incelemeler yaparak tarihi ve doğal güzellikleri keşfetme şansı yakaladı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, velileri ve sınıf öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirdikleri Kapadokya gezisinde Anadolu’nun gizemli tarihini keşfettiler. İki gün süren gezi kapsamında bölgenin tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra doğal güzellikleri de mercek altına alındı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının gerek yurt içi gerekse yurt dışına yönelik düzenlediği bilim kültür sanat gezilerinin bu yıl da devam ettiğini ifade eden GKV Özel İlkokulu Müdürü Ali Dirgen, “Yaşadığımız ülkenin bütün güzelliklerini, sahip olduğu değerlerini yakından görme ve tanımaları için öğrencilerimizle geleneksel kültür gezilerimizi sürdürüyoruz. Bu yılda Kapadokya’ya yönelik seyahatimiz Okulumuzun Müdür Yardımcısı Saniye Yılmaz başkanlığındaki kafile rehber öğretmenlerimizin eşliğinde velilerimizin de katılımıyla gerçekleştirdik. Gezi programı bölgenin oluşumu ve tarihi hakkında bilgi edinebilecekleri ve eşsiz bir seyir deneyimi yaşayacakları Kapadokya gezisi, Kızılırmak üzerine kurulu meşhur sallanan köprü ile başladı. Daha sonra çömlek gösterisi için Avanos Çömlek Atölyesine geçildi. Eğlenceli çömlek gösterisi sonrasında önce Onx Taş Atölyesine ardından ise sırası ile Göreme Peri Bacaları, Güvercinlik Vadisi, (Hayal) Devrent Vadisi Bölgeleri ziyaret edildi. Ortahisar Kalesinin olduğu bölgeyi panoramik olarak gezdikten sonra dünyaca ünlü Kapadokya’nın merkezi Ürgüp’e hareket edildi. 2. Günün ilk durağı olan ünlü peri bacası ve Paşabağları gezisinden sonra Kapadokya’nın en gizemli bölgesi Derinkuyu/Kaymaklı’ya geçildi yer altına inşaa edilmiş kat sayısı yediyi bulan labirent tarzındaki yeraltı şehri gezisinin ardından kafilemiz Gaziantep’e döndü” diye konuştu.