Gümüşhane’de sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Valilik ve Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle Halep’te yaşanan acil un ihtiyacına karşılık ’Gümüşhane’den Halep’e yol açın’ sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.
Aralarında Memur-Sen, İHH, Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, İlim Yayma Vakfı ve Yeni Dünya Vakfı’nın yer aldığı STK’lar tarafından oluşturulan Gümüşhane Sivil Toplum İnsiyatif Platformu kampanyanın başlaması nedeniyle Vali Okay Memiş’i ziyaret etti.
Sınırdaki mültecilerin ekmek üretiminin durma noktasına gelmesi nedeniyle vatandaşların Ziraat Bankası Gümüşhane Şubesi’nde açılan hesaba 1 çuval un bedeli olan 60 TL ile katılım sağlayabildiği kampanya "İnsanlığa yardım için bu çığlığa ses ver" sloganıyla gerçekleştiriliyor.
Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Memur-Sen, İHH, Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, İlim Yayma Vakfı, Yeni Dünya Vakfı temsilcileriyle birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Okay Memiş, Valilik ve Belediye Başkanlığı olarak kendilerinin de kampanyaya destek vermek için basın toplantısıyla duyurmaya karar verdiklerini belirterek, “İnşallah hayırlara vesile oluruz” temennisinde bulundu.
Tek amaçlarının vatanlarından, yurtlarından olan Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmak olduğunu belirten Vali Memiş, “Maalesef tarihte gördüğümüz haçlı seferleri nasıl yapıldıysa şuanda da özellikle Müslüman dünyasının lideri pozisyonunda olan Türkiye Cumhuriyetine karşı, sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki Türkiye Cumhuriyetine karşı vekalet savaşları yürütülmekte. Adı PKK olan terör örgütü bir taşeron örgüttür. FETÖ en son alçakça ihanetini teşebbüs etti ve aziz Türk milletinin ve bu şeye bulaşmamış bütün devlet unsurlarıyla beraber geri püskürtüldü. DAEŞ denen terör örgütü yüce dinimizi tahkir eden, yüce dinimizi dünya kamuoyunda küçük düşürmek için üretilmiş bir taşeron örgüttür. DAEŞ’le ilgili şahsi kanaatim emperyalist güçler tarafından o bölgeye monte edilmiş ve o bölgede yaşayan Müslüman nüfusa emperyalist güçlerin müdahalesini meşrulaştırmak için oluşmuş bir terör örgütüdür. Bu mücadelemiz tüm bu terör örgütleriyle kararlılıkla, sonuna kadar devam edecek. Bu uğurda şehit olan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize şifa diliyorum” dedi.
STK’ların bu işe öncülük etmesinin son derece önemli olduğuna değinen Vali Memiş, “Biz de Valilik olarak ve şahsım olarak bu kampanyaya katılacağız. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Yardımın en önemli unsurlarından birisi yerine ulaşması ve toplanan bu malzemelerin amacına ulaşması. Herkesin gözü üzerimizde olacak, buna çok dikkat etmeliyiz. Gerekirse hep birlikte heyet halinde giderek yardımlarımızı ulaştıralım. İslam aleminin yaşadığı bütün alanlar Türkiye Cumhuriyeti’nin gönül coğrafyası ve sınırları içerisindedir” diye konuştu.