Gümüşhane’nin Torul ilçesinde kendi isteği ile Mardin’in Derik ilçesine atanan Kaymakam Hakan Kafkas’tan boşalan Kaymakamlık görevine atanan Mustafa Karali görevine başladı.

Mustafa Karali kimdir?
1991 yılında Rize ilinin Güneysu ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize de tamamladı. 2009 yılında başlamış olduğu İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden 2014 yılında mezun oldu. Halen Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Enstitüsü Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Tezli Yüksek Lisans programında eğitimini sürdürmektedir. 2015 yılında yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 104. Dönem Rize Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine iktisap etti.

Rize Valiliğinde İlk stajını tamamladıktan sonra Rize’nin Pazar ve Trabzon’u Sürmene ilçesinde refakat stajını icra etti. Daha sonra Sinop ili Türkeli ve Ayancık ilçeleri ile Trabzon ili Düzköy ilçesinde Kaymakam vekilliği yapmış olup, 2 Ocak 2017’de Torul ilçesinde görevine başlayan Kaymakam Karali, fizyoterapist Elif Karali ile evlidir.