Salih GÜNER, KIRŞEHİR ()-Kırşehir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası’nın her yıl düzenlediği “Esnaf Gecesi” gerçekleştirildi.

Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen Kelebek Düğün salonu’nda gerçekleştirilen Esnaf Gecesi’ne Vali İbrahim Akın, Milletvetkilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Terziler ve konfeksişyoncular Odası ve aynı zamanda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı olan Bahamettin Öztürk, diğer oda ve dernek başkanları, siyasi partilerin il başkan ve yöneticileri ile kalabalık bir esnaf topluluğu katıldı.

Gecede bir konuşyma yapan Esnaf ve Sanatkarmar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, 31. Ahilik Haftası ile 54 Esnaf Bayramı’nı Kırşehir’de en etkin şekilde kutlamaya çalıştıklarını belirterek, tüm esnaf ve sanatkarları bayramlarına katılarak sahip çıkmalarını istedi.

Vali İbrahim Akın, programda yaptığı konuşmada, "Bir milleti millet yapan değerlerden biri de geleneklerini, göreneklerini, tarihini gelecek nesillere aktarmasıdır. Bizim milletimiz de bu anlamda örnek bir millet olma özelliğini taşımaktadır. 12. Yüzyıldan günümüze kadar ulaşan Ahilik teşkilatı nesilden nesile aktarılarak gelen bir kültürün en önemli göstergesidir. Ahilik birlik, beraberlik, dürüstlük, temiz ahlaktır. Esnaflarımızın bugün de ihtiyaç duyduğu prensipler Ahilik felsefesinde mevcuttur. Ülkemiz son günlerde ekonomik sıkıntılardan geçmekte. Bu sıkıntılarla baş etmek, bu zorlukları en az zararlı bir şekilde atlatmak için birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. İnanıyorum ki bütün esnaflarımız da sabırla, birlikte hareket ederek bu zor günleri atlatmamıza yardımcı olacaklardır. Tarihi -kültürel zenginliği ve yetiştirdiği alp-erenleri ile Türk kültürüne yön veren Kırşehir’de 31. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında düzenlenen bu özel gecede siz değerli esnaf ve sanatkârlarımızla bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Gece, Vali İbrahim Akın ve diğer protokol tarafından iş yerlerinde Ahilik geleneklerine uygun olarak faaliyet gösteren esnaflara teşekkür belgeleri verilmesi ile sona erdi.