Hafta başında yaşanan gelişme ile İYİ Parti Günesu Belediye Başkanı Adayı açıklandığında bir partilinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baba ocağına atıfta bulunarak “Şeytanın Yuvasından Geliyor” diye bağırması üzerine MHP Rize Teşkilatı Güneysu'daki belediye başkan adayını Akparti  Adayına destek vermek için geri çektiklerini açıklmamıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından MHP Güneysu teşkilatında ardı ardına istifalar gelmeye başladı. tüm bu gelişmler üzerine bir açıklama yapan Adaylığı geri çekilen Güneysu Belediye Başkan Adayı Kazım Kara "İYİ Parti aday tanıtımında kullanılan şeytanın yuvası sözü üzerinden İYİ Partiye gönderme yapılarak adaylıktan çekilmemizin gerekçesi olarak sunulması gerçeği yansıtmamaktadır"dedi. İşte o açıklama:

Bilindiği üzere Genelbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda adaylıktan çekilmiş basın açıklamamızı yapmıştık.Ardından başlayan istifalar sürecinin adaylıktan çekilmemizle bir alakası ve bağı yoktur. İlçe teşkilatında görev yapan her kardeşimin liderin emrinde olduğu, emir ve talimatlarına harfiyen uyduğu bilinen bir gerçektir.

İl başkanlığımızın yapmış olduğu basın açıklaması Güneysu da ilçe teşkilatında huzursuzluk yaratmış ilçe kadın kollarında başlayan istifa süreci ilçe yonetimi ile devam etmiştir. Bu sonuç her ülküdaşımı üzdüğü gibi şahsımı derinden yaralanmıştır.

İyi parti aday tanıtımında kullanılan şeytanın yuvası sözü üzerinden iyi partiye gönderme yapılarak adaylıktan çekilmemizin gerekçesi olarak sunulması gerçeği yansıtmamakla beraber Güneysu ilçe teşkilatının seçimler öncesi manevra alanını daraltmakla kalmamış, herkesin bir birini tanıdığı ilçemizde gerginliklerin önünü açmıştır. İyi parti gurubunda söylenmiş bu söze tepki göstermek için halihazırda adaylığımız açıklanmıştı neden ozaman çekilerek bu tepki koyulmadı. Şimdi aday çekilme sebebi olarak gösterilen bu durum doğru olmadığı gibi kabul edilebilir değildir.

Gelinen noktada ilçe teşkilatı mensupları bu talihsiz açıklamaya tepki göstermiş olmakla beraber sezlenişleri karşılık bulmamış istifa seçeneğini değerlendirmişlerdir

Yapılan istifaların şahsımla örtüştürülmesi beni derinden yaralanmış olmakla beraber bu konuda hiç bir arkadaşıma ülküdaşıma bir telkinim olmamıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi Güneysu ilçe teşkilatı benim yuvamdır, elimden gelen katkıyı geçmişte olduğu gibi bundan sonrada her türlü sunacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.Kamuoyuna saygıyla duyurulur