Güneysu bağımsız belediye başkan adayı Muharrem Kazdal , “ Ben AKP kurucuyum çok sıkıntılar çektik ve ayrıldım şimdi bağımsız belediye başkan adayı oldum, ben aday olduğumda bana dediler ki  “Sen Tayyip beyin ocağına sen çomak sokuyorsun” bu çok büyük bir laftır ben neden çomak sokayım ki o bizimde cumhur başkanımız ama siyaset başkadır” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize Güneysu’da CHP Belediye Başkan adayının pankartları tahrip edildi. CHP Güneysu Belediye Başkan adayı Hüseyin Yanık ve CHP Güneysu İlçe Başkanı İrfan Karaosman ,bağımsız  belediye başkan adayı Muharrem Kazdal  duruma tepki gösterdi.
CHP adayı  Hüseyin Yanık, şunları söyledi:“Takdir edersiniz Güneysu Türkiye’deki en zor seçim bölgelerinden biridir. Biz de yaklaşık 3 aydır burada sahadayız ve günde 12 saate yakın bir mesai harcıyoruz. Çok güzel bir atmosfer yakaladık beklediğimizin çok daha üstünde bir uyum sağladık, çok güzel işlere de imza attık ama yaşadığımız problemlerin başında aday olduğumuz günden beri gerek sosyal medyadan tehditler olsun hakaretler olsun gerekse tehdit telefonları olsun devam etti. Son olarak da sistemli bir şekilde pankartlarımıza saldırılar oluyor. Onlar yırtıyor biz asıyoruz bu şekilde de devam edeceğiz. Şöyle üç farklı bölgede yırtıldı, bir bölgede de üç kere yırtıldı aynı istikamet üzerinde olan bir yerde üç kere yırtıldı afişlerimiz. Tabii ki suç duyurusunda bulunduk tespit edildi olayın da sonuna kadar takipçisi olacağız. Şöyle Türkiye’de siyaset maalesef dar bir çevreye sıkıştırıldı insanlar alternatifsiz bırakıldı insanlara da bir alternatif sunduğunuz zaman bu sefer bir tepkiyle karşılaşılanıyosunuz. Tepkinin kaynağı tabii ki belli nereden kaynaklandığı ne amaçla yapıldığı ortada ama tabii bunlar bizi caydıracak değil biz yine çalışmalarımızı son güne kadar devam ettireceğiz. AKP’nin ciddi bir oy kaybedeceğine inanıyorum hatta seçim ortada bir seçim çekişmeli bir seçim olarak da geçebilir.”

BİZ DEMOKRATİK TEMİZ BİR SİYASETTEN YANAYIZ”

Güneysu'da 2 katlı ev tamamen yandı Güneysu'da 2 katlı ev tamamen yandı

CHP Güneysu İlçe Başkanı İrfan Karaosman ise şunları söyledi:“Öncelikle Güneysu küçük bir yer olduğunu bu pankartlarımıza ve bayraklarımıza yapılan olayın çok yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü Güneysu küçük bir yer herkes herkesi tanıyor yüz yüze bakıyoruz. 3 aydır sahadayız gitmediğimiz çalmadığımız kapı sıkmadığımız el kalmadı bu da bizi yıldırmayacak, bayraklarımızı evet kesip atıyorlar biz takıyoruz. Tespit edildi sağ olsun burada polisimize de jandarmamıza da çok teşekkür ediyorum olay anında müdahale ettiler. Demokrasiye inanan insanlarız adaletli birbirini tanıyan bir toplum olarak biz zaten tüm belediye başkanlarla oturuyoruz hemen her gün bir çay ocağında bir yerde kahve içiyoruz, iftar açıyoruz. Bizim aramızda bir sorun yok da bu neden sorun yapılıyor ve beynimizde kalan şu; acaba bu eylemleri planlı birileri mi yaptırıyor. Bizi üzen bu, biz bunu istemiyoruz dürüst bir siyaset, temiz bir siyaset demokratik bir seçim istiyoruz. Güneysu’da da şansımız çok güzel inanın buradan söylüyorum Güneysu’da taşları yerinden oynatacağız.”