Mardin’in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 askerin şehit olduğu ve 7 asker yaralandığı olayda şehit olan 37 yaşındaki Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin2in acı haberi memleketi Sivas’a ulaştı.
Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin’in şehit olmasının ardından acı haberi baba Hasan ve anne Şaziye Çetin’e haber vermek isteyen askeri yetkililer sağlık görevlileriyle birlikte ailenin Gülyurt Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan evine gitti. Ailenin Antalya’daki kızları Hatice Çetin’in yanında olması nedeniyle aileye evde ulaşılamadı. Daha sonra acı haber şehidin Abdulvahabi Gazi Mahallesi’nde oturan amcası Necati Çetin’e verildi. Acı haberi duyan aile büyük üzüntü yaşarken amca Çetin’in evinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asıldı.
Evli ve iki çocuk babası olan şehit uzman jandarma çavuş Erdal Çetin’in 1996 yılında göreve başladığı, Ankara’da görev yaptığı ve geçici görevle Mardin’e gittiği öğrenildi. Şehidin eşi Arzu Çetin’in Ankara’da yaşadığı, acı haberi Antalya’da alan ailenin Ankara’ya hareket ettiği öğrenildi.