Ana Sayfa        Ekonomi
Bolu'dan Memleketine bayilik verdi
Fabrikası Bolu'da bulunan, Kurabiye de devrim yapan Kurabiyecizade'nin Genel Müdürü Burhan Başaran Rize'yi unutmadı.
21 Mayıs 2010, Cuma  09:17 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ürünlerinde hiçbir koruyucu madde bulunmayan Kurabiyecizade Türkiye geneline hızla yayılmaya devam ediyor. Kurabiyecizade’nin Genel Müdürü Rizeli Burhan Başaran memleketini de unutmayarak Rize’ye başbayilik verdi. Başaran Ticaret adı altında hizmet veren bayii; Rize dışında satış bölgesi olan Trabzon, Artvin ve Erzurum’a da vereceği bayiliklerle hizmetini sürdürmeyi düşünüyor. Kurabiyecizade’nin Rize de farklı faaliyetlerle de ismini duyuracağını ve artı değerler sağlayacağını dile getiren Burhan Başaran “Tüketicilerimize sunduğumuz Kurabiyecizade markalı ürünlerin tamamı el emeği olup hiçbir şekilde makine ile üretim yapılmamaktadır. Ev hanımlarının mutfaklarında yapmış olduğu kurabiyeyi biraz farklılaştırarak aynı lezzet ve kalitede üretiyoruz. Ev hanımlarını bu külfetten kurtarıp kendisine, çocuklarına ve eşine daha fazla zaman ayırmasını sağlıyoruz. En büyük hayalim memleketime güzel hizmetleri sunabilmekti. Keyif veren ve insanların damaklarını tatlandıran özel kurabiyeleri ve baklavaları tüketicilere sunarak ilk adımı attık. İnşallah ilerde sosyal sorumluluk projeleriyle ve güzel işlerle anılacağız” şeklinde konuştu.

Diğer yandan Türkiye’nin dört bir yanına dağıtım yapan Kurabiyecizade Azerbaycan, Bulgaristan, Ukrayna, Irak, Fransa ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de ihracat gerçekleştiriyor.

Ürünlerinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan Kurabiyecizade ürünleri 6 ay gibi uzun bir süre tazeliğini ilk günkü gibi koruması ve doğal nohut mayası kullanması da ayrı bir özellik içeriyor.
Kurabiyecizade Elazığlı iş adamı Tacettin Berber tarafından 2004 yılında Bolu’da kuruldu. İlk etapta günde 1 tonluk kapasiteyle başlamış ve daha sonra iyileştirme çalışmalarına giden şirket şuan ki kapasitesini 15 ton çıkarmış durumda. Şu anda bünyesinde 250 çalışanı olan firma 2010 yılında faaliyete başlayacak günde 40 ton kurabiye ile 450 kişiye daha istihdam sağlamayı hedefliyor. Kurabiye dışında baklava üretimi yapan firmanın baklava ustası Halep/Suriye’den Kurabiye ustasını da Mısır’dan getirtip Türk ustalarında katıldığı özel bir ekip kurdu.

Yurtiçinde ve yurtdışında kısa zamanda önemli gelişme kaydeden ve hızla büyümeye devam eden Kurabiyecizade’ye, Genel Müdürü hemşerimiz Burhan Bey’e ve bu tadı bölgemizde bizlerle buluşturan Başaran Gıda’ya çalışmalarında başarılar dileriz.



Haberin Kaynağı " "

MEMLEKET
Gönderen: MURAT
Memleketi unutmayan bütün dostların yanındayız keşke herkes Burhan bey gibi olsa
21 Mayıs 2010, Cuma 11:12
güzel
Gönderen: BPlanı
memeleketi için birşeyler yapmaya çalışanın duacısıyız herkez rize için birşeyler yapmaya çalışsa ne iyi olurdu
21 Mayıs 2010, Cuma 09:40
Yaş Çay alım taban fiyatı belli oldu.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çayın tüm bölgelerde aynı anda başlamasıyla yaşanan izdiham sonrası ÇAYKUR'dan açıklma geldi.
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Sn.Cem bey yazınızı tam bir araştırmacı gazeteci kimliği ile doğru tespitler yaptığınız ortada sizi bundan dolayı tebrik ediyorum.Çayla ilgili sıkıntılar belli ve bugün Müdürleri görevden aldığını basına açıklamış Sn.Genel Müdür, bu görevden almalar bile bazı yandaşlara görev vermek için yapılan bir eylemdir.Çaykur yılardır aynı kadro ile göreve devam ediyor,kapasite belli, sadece genel müdürler değişiyor, kadro ile diyalog içerisinde olup motive edersen kadroyu çalıştırırsın, ama sanırım bu diyalog ortamı yok, emrivakı yaparak işler yürütülmeye çalışılıyor yanı kimin ne yaptığı belli değil.Sn.İmdat Sütlüoğlu göreve geldiği günden beri ayın 15-20 gününü yurt dışı gezilerinde geçirdi, Çaykurla çok fazla ilgilenemedi, geçen yıl göreve Nisan ayında geldi fabrikaları hazır bakımı yapılmış bir şekilde teslim aldı ve sezona girdi.geçen yıl bir önceki yıla göre 20.000 ton eksik kuru çay satışı yapabıldı, çünkü çayı satan bayilere de emrivaki ve yazı yazmak süretiyle baskı yapmaya çalıştı, hiç bir zaman muhatap alıp satışla ilgili çalışmalarda bulunmadı, buda yetmez gibi bayilerin kendi bünyesinde oluşturdukları profesyonel kadro ve organizasyonlarıda ortadan kaldırıp, kendi kontrollerinde Bölge Koordinatörü adı altında 50 ye yakın işi bilmeyen kendi yeğenleri,çocukları ve akrabalarını,bunlara bağlı 400'e yakın tanzim teşhir elemanını işe aldılar. bu işler önceden profesyonel olarak 10-15 Süpervizor ve 200 civarında tanzim teşhir elemanı ile yapılabiliyordu. Bu çalışanlar önceden bayilerle birlikte onların kontrolünde çalışırken şimdi kontrol Çaykurda; Van da Edirnede Çanakkalede görev yapan bir elemanın kontrolu Çaykur tarafından ne kadar yapılabilir. Aldıkları ücretlerde çaykur üst düzey bürokratların yakınlarına yakışacak şekilde verilmektedir.Geçen seneden beri yapılan hatalar bu sezon patlama noktasına geldi ve biz üreticileri özel sektörün kucağına atıverdi. Hep bir korku var içimizde çaykur eldenmi gidiyor, bu bir oyunun parçasımı. İnşallah korkulan olmaz.
Röportaj
Türk futbolunun efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis Rize ve Rizeliyi yazarımız Fatih Sultan KAR'a anlatmıştı.
Yazarlar
Video
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
Üye Girişi
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   RSS