Ana Sayfa        Asayiş
Kaçak işçi,kaçak sigara ve kenevir avı
Rize'de farklı yerlerde yapılan operasyonlarla kaçak işçi çalıştıran, kaçak sigara taşıyan ve hint keneviri eken kişiler yakalandı.
04 Eylul 2010, Çarşamba  16:45 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rize İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonlar neticesinde;

 27 Ağustos 2010 tarihinde H.A isimli şahsın, A.L. isimli şahsın arazisinde kenevir bitkisi yetiştirdiğinin tespit edilmesi üzerine, İkizdere Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden, A.L. isimli şahsın bahçesinde yapılan arama neticesinde, fasulye bitkileri arasında ekili vaziyette toplam (805) kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

İkizdere Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda ele geçirilen kenevir bitkileri sökülerek imha  edilmiş olup, olay ile ilgili tahkikata başlatıldı.

Yine Rize Jandarma Komutanlığı´na bağlı ekiplerce 31 Ağustos 2010 günü icra edilen yol kontrol ve araması ile devriye faaliyetleri esnasında;

Çeşitli seyahat firmalarına ait yolcu otobüslerinde yolcu olarak bulunan E.D. ve Gürcistan Uyruklu D.B. isimli şahıslara ait valizlerde yapılan arama neticesinde toplam (1.038) paket muhtelif markalarda kaçak sigara,

 Ayrıca Rize İl Jandarma Komutanlığınca icra edilen önleyici kolluk faaliyetleri esnasında izinsiz olarak çalışan Gürcistan uyruklu (5) şahıs ve yabancı uyruklu işçi çalıştıran N.U. ile evinin bahçesinde kenevir bitkisi yetiştiren G.Ç. isimli şahıs (20) kök kenevir bitkisi ile yakalandı.

Rize, Fındıklı ve Pazar Cumhuriyet savcılarının talimatları doğrultusunda ele geçen malzemelere el konuldu, yakalanan yabancı uyruklu şahıslar hakkında sınır dışı edilmek üzere işlem başlatıldı, diğer şüpheli şahıslar ise alınan ifadelerine müteakiben tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



Haberin Kaynağı "Rize Valiliği B.S "

Rize'de suça karıştıkları iddiasıyla 14 kişinin yakalandığı, iki kişinin yaralandığı bir tabanca ele geçirildiği bildirildi.
Araklı ilçesinde otomobilin refüjdeki direğe çarpması sonucu 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Röportaj
Türk futbolunun efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis Rize ve Rizeliyi yazarımız Fatih Sultan KAR'a anlatmıştı.
Yazarlar
Video
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
Üye Girişi
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   RSS