Ana Sayfa        Kültür Sanat
Gezici Müze Artvinlilerle buluştu
''Çanakkale'den Anadolu'ya Projesi'' kapsamında oluşturulan 'Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Gezici Müzesi', Artvin'de ziyaretçilere açıldı.
27 Ekim 2010, Çarşamba  11:31 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Artvin Valiliği ile Artvin Belediyesi tarafından organize edilen serginin açılışını, Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, Belediye Başkanı Emin Özgün ile öğrenciler yaptı.
 
Artvin Spor Salonunda düzenlenen sergide,  Çanakkale Savaşı´nda kullanılan savaş malzemeleri, askeri giysiler ve askerlerin özel eşyaları yer aldı.
Çanakkale Müze Koordinatörü Cengiz Yürükaslan burada yaptığı konuşmada, “Çanakkale’den Anadolu’ya” projesi kapsamında Çanakkale´ye gitme imkânı olmayanlara Çanakkale ruhunu aşılayabilmek amacıyla il il dolaşarak müze sergisini açtıklarını söyledi.
Yürükaslan, ”Gezici müzemizde Çanakkale Savaşlarını canlandıran gerçek ebatta ve  gerçeğe uygun kıyafetlerle Türk askerlerinin yanı sıra, Çanakkale Savaşları´nda şehit olan askerlerin anısına temsili mezar taşları da bulunuyor. Müzede Çanakkale Savaşları´ndan kalma 4000 parça muharebe malzemesi, gidilen her  ile ait 12’şer adet temsili Şehit Mezarlığı, 72 adet ayrı ayrı Cepheden kalma görüntü ve anlatım panolarımız bulunmaktadır. 96 yıllık muharebe eserleri var. Amacımız Çanakkale´ye gitme imkânı olmayanlara Çanakkale ruhunu aşılayabilmek” dedi.
Çanakkale Şehitliklerini ziyarete gelemeyenler için bu projeyi hazırladıklarını ve 4 yılda yaklaşık 5 milyon kişiye müzeyi gezdirme fırsatı bulduklarını ifade eden Yürükaslan "Çocuklarımıza tarih bilincinin aşılanması için ´Çanakkale´den Anadolu´ya´ adını verdiğimiz projeyi hayata geçirdik. Proje kapsamında, Anadolu´nun dört bir yanındaki illere, galeride sergilenen eserleri taşıdık”  diye konuştu.
 
Vali Yemlihalıoğlu ise Çanakkale Savaşında 250 bin şehit verildiğini anımsatarak Çanakkale ruhunun  yaşatılması açısından bu müzenin büyük önem taşıdığını söyledi.
Koordinatör Yürükaslan, eserleri tek tek inceleme olanağı bulan ziyaretçilere sergilenen eserler ve tarihleri hakkında bilgi verdi.
 
Sergiyi gezerken oldukça duygulu anlar yaşayan ziyaretçiler, tarihimizin hatırlatılmasında ve yaşatılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Sergi, 5 gün boyunca sabah 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


Haberin Kaynağı "Artvin Valiliği "

Rize Kent Konseyi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Geçlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen fener alayındaki ilginç meşalaler dikkat çekti.
Maksut Mercan'ın, 30 yıllık birikimini ve 5 yıllık maket çalışmalarının yer alacağı sergi 18 Mayıs 2012 tarihi'nde Rize'de açılacak.
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Sn.Cem bey yazınızı tam bir araştırmacı gazeteci kimliği ile doğru tespitler yaptığınız ortada sizi bundan dolayı tebrik ediyorum.Çayla ilgili sıkıntılar belli ve bugün Müdürleri görevden aldığını basına açıklamış Sn.Genel Müdür, bu görevden almalar bile bazı yandaşlara görev vermek için yapılan bir eylemdir.Çaykur yılardır aynı kadro ile göreve devam ediyor,kapasite belli, sadece genel müdürler değişiyor, kadro ile diyalog içerisinde olup motive edersen kadroyu çalıştırırsın, ama sanırım bu diyalog ortamı yok, emrivakı yaparak işler yürütülmeye çalışılıyor yanı kimin ne yaptığı belli değil.Sn.İmdat Sütlüoğlu göreve geldiği günden beri ayın 15-20 gününü yurt dışı gezilerinde geçirdi, Çaykurla çok fazla ilgilenemedi, geçen yıl göreve Nisan ayında geldi fabrikaları hazır bakımı yapılmış bir şekilde teslim aldı ve sezona girdi.geçen yıl bir önceki yıla göre 20.000 ton eksik kuru çay satışı yapabıldı, çünkü çayı satan bayilere de emrivaki ve yazı yazmak süretiyle baskı yapmaya çalıştı, hiç bir zaman muhatap alıp satışla ilgili çalışmalarda bulunmadı, buda yetmez gibi bayilerin kendi bünyesinde oluşturdukları profesyonel kadro ve organizasyonlarıda ortadan kaldırıp, kendi kontrollerinde Bölge Koordinatörü adı altında 50 ye yakın işi bilmeyen kendi yeğenleri,çocukları ve akrabalarını,bunlara bağlı 400'e yakın tanzim teşhir elemanını işe aldılar. bu işler önceden profesyonel olarak 10-15 Süpervizor ve 200 civarında tanzim teşhir elemanı ile yapılabiliyordu. Bu çalışanlar önceden bayilerle birlikte onların kontrolünde çalışırken şimdi kontrol Çaykurda; Van da Edirnede Çanakkalede görev yapan bir elemanın kontrolu Çaykur tarafından ne kadar yapılabilir. Aldıkları ücretlerde çaykur üst düzey bürokratların yakınlarına yakışacak şekilde verilmektedir.Geçen seneden beri yapılan hatalar bu sezon patlama noktasına geldi ve biz üreticileri özel sektörün kucağına atıverdi. Hep bir korku var içimizde çaykur eldenmi gidiyor, bu bir oyunun parçasımı. İnşallah korkulan olmaz.
Röportaj
Türk futbolunun efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis Rize ve Rizeliyi yazarımız Fatih Sultan KAR'a anlatmıştı.
Yazarlar
Video
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
Üye Girişi
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   RSS