YORUMLAR
![]() |
![]() Seri İlan
![]() Foto Galeri
İzlenme: 3079
![]() İzlenme: 931
![]() İzlenme: 1719
![]() İzlenme: 1732
![]() |
|||||||
![]() |
||||||||
|
Rize'de heryerde spor alanı olacak
AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, il genelinde her yerde spor alanları olacağını söyledi.
Bayramoğlu, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Yılmaz ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, Rize´de her ilçe ve beldeyi sentetik yüzeyli sahaya kavuşturmak için çalışma yaptıklarını belirtti.
Bu kapsamda 2007 yılından bu yana Kalkandere, Güneysu, Çamlıhemşin, Çayeli, İkizdere, İyidere, Ardeşen ilçeleri, Gündoğdu ve Çaykent beldeleri ile il merkezindeki Ekrem Orhon sahasını sentetik yüzeyli futbol sahası haline getirdiklerini anlatan Bayramoğlu, ´´Bunun yanında diğer ilçelerdeki çalışmalarımız da sürüyor. Bunların yanı sıra her ilçemizde kapalı spor salonları yapıyoruz. Bazı ilçelerimizinki bitti. Bazılarınınki inşaat halinde. Ayrıca Çaykent beldesinde 30 sporcu kapasiteli Salarha Kamp ve Eğitim Merkezi yapılması için çalışmalarımız son aşamaya geldi. Yakında proje ihale edilecek. Burada futbol ve güneş üzerinde çalışacağız. Proje maliyeti ise 8-10 milyon lira civarında olacak´´ dedi.
İl merkezinde sahil şeridinde spor kompleksi yapılması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Bayramoğlu, ´´Burada yürüyüş parkuru, futbol, basketbol, tenis alanları ve yüzme havuzu olacak. Projenin gelecek yıl sonuna kadar bitirilmesini hedefliyoruz. Böylece sahil şeridinde estetik olarak güzel, şehirle bütünleşmiş güzel bir yapı ortaya çıkacak. Buradan tüm şehir halkı faydalanacak. Böylece ilimiz genelinde her yerde spor alanları olacak´´ diye konuştu.
-İKİZDERE VADİSİNİN SİT ALANI İLAN EDİLMESİ- Bayramoğlu, bu projelerin dışında Ovit kış turizm merkezi ve Ayder telesiyej projelerinin çalışmalarının da devam ettiğini kaydederek, ´´Ancak İkizdere için verilen sit kararı, Ovit projesi ve tüneli dahil pek çok projeyi olumsuz etkileyecektir. Kararda pek çok yanlışlıklar var. Bu nedenle bu kararın geri alınacağını ümit ediyorum. Bu durum bir oldu bittiye getirilirse hem hidroelektrik santralleri (HES), hem de bölge için sakıncalar doğabilir´´ dedi.
Yaptıkları çalışmalarla Rize genelinde açılması düşünülen 30 civarındaki taş ocağını 5´e indirdiklerini anlatan Bayramoğlu, ´´Bunlar için de ortak bir patlatma kararı aldırdık. Yani çevre duyarlılığına dikkat ediyoruz. Ayrıca yapılacak HES´lerin Türkiye´nin enerji ihtiyacının binde 2´sini sağlayacağı söyleniyor. Doğrusu yüzde 2 enerji ihtiyacını sağlayacağıdır. Zaten İkizdere Vadisindeki HES projelerinden birkaçının yapılabilirliği yoktu. Buradaki en büyük sorun ise havza planlamasının yapılmamasıdır´´ diye konuştu Haberin Kaynağı "AA " Bİ İNADINA MUHALEFETTE BEN YAPAYIMİŞEHRİN BUNLARA İHTİYACI FUT BOLUN DIŞINDA OLABİLİR,FUT BOLDAN BAHSEDECEKSEK BİZ ALT YAPIYI SATARIZ KAR GETİRMİYorKİ,DAYISI OLAN,AC KALMAYAN LAR TAKIMDA,EE NEDİELİM TAKIM YÖNETİM AÇ İNSAN İSTEMİYor BURDA NASIL Bİ BAŞARI OLUR DERSENİZ SPorTİF DIŞINDA,BELKİ KAYDA DEGER Tİ CARET OLA BİLİR
30 Ekim 2010, Cumartesi 19:21 ![]() |
||||||||
|
|
||||||||