Ana Sayfa        Güncel
Borçlarınızı yeniden yapılandırın
SGK Rize İl Müdürü Kazım Tapa, borçlarını yeniden yapılandırmak isteyenlerin biran önce başvurmaları gerektiğini bildirdi.
20 Mart 2011, Pazar  13:45 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tapa, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda ´´Torba Yasa´´ olarak bilinen kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması kanununun yasalaşmasının ardından vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti. 
    
Kanunun, yayımlandığı 25 Şubattan önceki dönemlere ait ve ödenmemiş olan tüm borçlara yönelik düzenleme getirdiğini ifade eden Tapa, şunları kaydetti:
     ´´Kanun devletle vatandaşın kucaklaşması, barışması anlamına geliyor. Kanun ile prim borçları, idari para cezaları, belediyeye olan borçlar gibi pek çok alanda cezaların faizinin silinmesi söz konusu. Borcun aslı, günümüzdeki TEFE veya ÜFE´ye uyarlanarak yeniden hesaplanacak. 50 liraya kadar olan alacaklardan da vazgeçiliyor. Kanun kapsamında vatandaşlarımızın müracaatları başladı.´´ 
    
Borçlarını yeniden yapılandırmak isteyenlerin bir an önce başvurmaları gerektiğini, son başvuru tarihinin ise 2 Mayıs olacağını bildiren Tapa, şöyle devam etti:
     ´´Vatandaşlarımız ´nasıl olsa uzatma olur´ düşüncesiyle başvuru süresini geçirmesinler. Bir an önce müracaatlarını yapıp borçlarını yeniden yapılandırsınlar. Borcun yeniden yapılandırılmasının ardından ilk taksitin de en geç 30 Haziranda ödenmesi gerekiyor. Ödemeler ikişer aylık dönemler halinde 18 eşit taksitle yapılabilecek.´´


Haberin Kaynağı " "

Rize'de yapılan Gençlik Satranç Turnuvası'nın şampiyonu Burak Uzun oldu
Bu yıl yedincisi düzenlenen 'Dünya Horon Günü' dolayısıyla Rize'de horon halkası oluşturuldu.
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Sn.Cem bey yazınızı tam bir araştırmacı gazeteci kimliği ile doğru tespitler yaptığınız ortada sizi bundan dolayı tebrik ediyorum.Çayla ilgili sıkıntılar belli ve bugün Müdürleri görevden aldığını basına açıklamış Sn.Genel Müdür, bu görevden almalar bile bazı yandaşlara görev vermek için yapılan bir eylemdir.Çaykur yılardır aynı kadro ile göreve devam ediyor,kapasite belli, sadece genel müdürler değişiyor, kadro ile diyalog içerisinde olup motive edersen kadroyu çalıştırırsın, ama sanırım bu diyalog ortamı yok, emrivakı yaparak işler yürütülmeye çalışılıyor yanı kimin ne yaptığı belli değil.Sn.İmdat Sütlüoğlu göreve geldiği günden beri ayın 15-20 gününü yurt dışı gezilerinde geçirdi, Çaykurla çok fazla ilgilenemedi, geçen yıl göreve Nisan ayında geldi fabrikaları hazır bakımı yapılmış bir şekilde teslim aldı ve sezona girdi.geçen yıl bir önceki yıla göre 20.000 ton eksik kuru çay satışı yapabıldı, çünkü çayı satan bayilere de emrivaki ve yazı yazmak süretiyle baskı yapmaya çalıştı, hiç bir zaman muhatap alıp satışla ilgili çalışmalarda bulunmadı, buda yetmez gibi bayilerin kendi bünyesinde oluşturdukları profesyonel kadro ve organizasyonlarıda ortadan kaldırıp, kendi kontrollerinde Bölge Koordinatörü adı altında 50 ye yakın işi bilmeyen kendi yeğenleri,çocukları ve akrabalarını,bunlara bağlı 400'e yakın tanzim teşhir elemanını işe aldılar. bu işler önceden profesyonel olarak 10-15 Süpervizor ve 200 civarında tanzim teşhir elemanı ile yapılabiliyordu. Bu çalışanlar önceden bayilerle birlikte onların kontrolünde çalışırken şimdi kontrol Çaykurda; Van da Edirnede Çanakkalede görev yapan bir elemanın kontrolu Çaykur tarafından ne kadar yapılabilir. Aldıkları ücretlerde çaykur üst düzey bürokratların yakınlarına yakışacak şekilde verilmektedir.Geçen seneden beri yapılan hatalar bu sezon patlama noktasına geldi ve biz üreticileri özel sektörün kucağına atıverdi. Hep bir korku var içimizde çaykur eldenmi gidiyor, bu bir oyunun parçasımı. İnşallah korkulan olmaz.
Röportaj
Türk futbolunun efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis Rize ve Rizeliyi yazarımız Fatih Sultan KAR'a anlatmıştı.
Yazarlar
Video
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
Üye Girişi
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   RSS