![]() |
![]() Seri İlan
![]() Foto Galeri
İzlenme: 379
![]() İzlenme: 1642
![]() İzlenme: 3219
![]() İzlenme: 955
![]() |
|||||||
![]() |
||||||||
|
Çaykur Genel Müdürünü arıyor
8 yılı aşkın bir süredir Çaykur'da Genel Müdürlük yapan Ekrem Yüce Ak Parti'den Sakarya milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etmişti.
Ekrem YÜCE´nin istifasıyla boşalan Genel Müdürlük koltuğuna Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman PINARBAŞ vekaleten getirilmişti. Yaşçay kampanyasının yaklaşmasıyla birlikte Genel Müdürlük koltuğuna asaleten kimin atanacağı merak konusu oldu. Milletvekili aday listelerinin belirlenmesinden sonra gözler Çaykur´a çevrildi. Genel Müdürlük koltuğuna kurum içerisinden mi yoksa dışarıdan birisinin mi atanacağı merak konusu. Genel Müdürlük için kamuoyunda birçok isim konuşulmakta. Bunlar arasında öne çıkan isimler ise şunlar. 1997 yılında 2 ay gibi kısa bir süre Çaykur´da Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Halil İbrahim KALAYCI. Halen Çaykur´da Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olan ve Genel Müdürlük görevini vekaleten yürüten Süleyman PINARBAŞ. Ak Parti´den Ardeşen Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Mümtaz SİNAN. Çaykur´da 1998- 2008 yılları arasında Genel Müdür Yardımcılığı yapmış olan ve halen Çaykur´da Müşavir kadrosunda bulunan Osman KESER. Çaykur´da uzun bir dönemdir Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve halen Satınalma Dairesi Başkanı görevini sürdürmekte olan Rahmi ŞENKAYA. Halen Personel Dairesi Başkanlığını sürdürmekte olan Yusuf Ziya ALİM. Çaykur´da Bölge Müdürlüğü görevinden sonra farklı Daire Başkanlıklarında görev almış ve halen Pazarlama Dairesi Başkanlığını yürüten Talip MUTLU. Uzun yıllar Fabrika Müdürlüğü ve 100.Yıl Çay Paketleme Fabrikası Müdürlüğü görevlerinde bulunmuş ve son dönemde önce İdari ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve kısa bir süre Tarım Dairesi Başkanlığı yapan ve halen Başuzman kadrosunda bulunan Cihan CİHANGİR. Haberin Kaynağı "GazeteRize " ÇAYKUR ÖZERKLESŞSİN.
SİYASET BİR YERE KADAR,ÇAYKUR YÖNETİMİNE MUDAHALE EDEMESİN.
Çaykur da çalışan İşçi , memurlar ve ÇAYKUR a çay satan mustahsıller Çaykur Yönetim Kurulu Başkanını ve yönetim kurulu üyelerini seçsinler.
Üniversitiler gibi bir yönetim gelsin.
17 Nisan 2011, Pazar 15:33 adayımız genç dinamik dürüst çalışkan Yusuf ziya Alim dir
16 Nisan 2011, Cumartesi 14:53 Yıllarca çaykurda yöneticilik yapanlar, çaykurun zararından sorumlu değil mi? Borcundan sorumlu değilmi? Üreticinin perişanlığından sorumlu değilmi? Değişime ayak uyduramayan değilmi? Çay stoklarını arttıran değilmi? İhracat dibe vurmuş, bundan sorumlu değilmi? Değişen dünyaya ve piyasa şartlarına ayak uyduramayan statikocu değilmi? Rekabet şartlarına uyum sağlayamayanlar değilmi? Bu soruların cevabı dururken, hala aynı insanlardan medet ummak ne kadar akılcı?
16 Nisan 2011, Cumartesi 02:31 arkadaşlar oraya cihan cihangir yakışır
16 Nisan 2011, Cumartesi 00:02 katılıyorum. Rahmi Şenkaya tartışmasız tek isim. O çaykurda marka olmuş bir isim
15 Nisan 2011, Cuma 21:42 yurt içi yurtdışı pazarlama ağına hakim piyasayı bilen pazarlamaya yıllarını vermiş geçmişinde işletme kısım müdürlüğü fabrika müdürlüğü yapmış pazarlama ve satınalma daire başkanlıkları yapmış yıllarını çaykura vermiş çaykuru bulunduğu mevcut durumdan çok daha yukarlara taşıyabilecek bir kişilik. Yeni pazar payları oluşturabilecek çaykurun marka değerini çok daha yukarlara taşıyabilecek şov değil iş yapacak icraat yapacak bir isim. hatta tek isim RAHMİ ŞENKAYA adaylar arasında genel müdürlük makamına en çok yakışan isimdir. Yıllarını bu sektöre vermiş bir isim. Rizenin öz evladı çayı çaykuru müstahsili tanıyan bile bir isim. içimizden birisi. Rizemizin ileri gelenleri kanaat önderleri bu isim üzerinde ciddi düşünmeli. Böyle bir değeri çok daha yüksek mevkilerde değerlendirmeliyiz.
15 Nisan 2011, Cuma 21:23 Değerli yorumcu arkadaşlar.
Çaykur Genel Müdürü kim olmalı mı,yoksa nasıl olmalı mı demeliyiz.
-Yeni atanacak Genel Müdür un Hasan,Hüseyin, Mehmet, Ahmet vs gibi kişiler üzerinde durmaktansa, kurallar ve kanunlar uzerinde durmak daha önemli, daha gerçekçi değilmi?
-Desteklemiş olduğunuz isimler üzerinde yorum yaparken acaba gerçek niyetimiz nedir.
-Desteklediğimiz adayın hangı kiriterlerini öne çıkarıyoruz ve kendisinden neler bekliyoruz?
-Çaykur u iyi yöneteceğine inancımız varmıı?
-Adaletli davranacağına inandığımızdanmı?
-veya kurumu zarardan kurtaracağındanmı?
-Çaykur un çay kalıtesini yükselteceğindenmi?
-Ülke genelinde pazarlama bölge müdürlükleri sayısını artıracağındanmı?
-Bütün çalışanların emeğine,alın terine sahıp çıkacağındanmı?
-Müdür,Müdür yardımcısı gibi makamlara hakkı olanı getireceğine inandığımızdanmı?
-Müdür ,müdür yardımcısı gibi makamlarada sınavla atama yapacağındanmı?
-İç kesimlerde çalışanlara servis koyacağındanmı?
-İç kesimlerde çalışan arkadaşlara %10 luk maaş farkı vereceğindenmi?
-Çaykur da yıllardır olmayan yer değiştirme yönetmenliğini yürürlüğe koyacağındanmı?
-Bilgi,birikim ve karıyere değer vereceğindenmi?
-Başbakanlık genelgesini uygulayacağına mi inanıyoruz.(Fazla çalışma mesaisi ile ilgili Başbakanlık genelgesi hala uygulanmıyor?
-Keyfi atamalara ve tayinlere son vereceğindenmi?
-Yirmi,yirmibeşyıllık kısım müdürleri dururken bir-iki yıllık kısım Müdürlerine Daire Başkanlığı,Fabrıka Müdürlüğü,Müdür yardımcılığı kadrosu vermeyeceğine inancımızdanmı?
-Yeni atanacak Genel Müdürün siyasete mesafeli olacağındanmı?
-Kurum idare kurulunda alınan kararları yürürlüğe koyacağınamı inanıyoruz?
-Bizden olanlar,bizden olmayanlar diye ayırım yapmayacağınamı inanıyoruz?
- Bir sendikacı gözüyle ben şahsen vasıfları olan,dik durabilen,Çalışan işçi ve memuruın,mustahsılın çıkarlarını koruyabilen,yanlışa yanlış,doğruya doğru diyebilen bir genel Müdür isteyelim diyorum.
-Tayın ve makam istediğimiz zaman Sendikandan istifa et,üye değilsen bizim sendikaya üye ol diyen bir genel müdür istemiyorum.
-Böyle bir genel Müdür adayı varmı derseniz vardır.O Genel Müdür adayını herkes tanıyor.
-Siyası görüşü şucu bucu çok önemli değil.
-Ben nasıl Müdür veya Müdür yardımcısı olurum diye düşünmeyelim.
-Yeni Genel Müdür KIRAL çıplak diyenlere tokat atmayan,velhasıl KIRAL,DAN fazla KIRAL,CI olmayan bir adam.Adam gibi adam olsun..!
-İşte böyle bir Genel Müdür adayı ÇAYKUR da vardır.
-Bakın çevrenize mutlaka görürsünüz.
Selam ve sevgiler.
15 Nisan 2011, Cuma 13:44 Değerli Rizeliler,kendi değerlerimize sahip çıkalım, dışarıdan Çaykura atananlarıda gördük, çaya bardaktan baktılar çünkü,çay farklı bir bilgi ve deneyim gerektirir. Bu nedenle uzun yıllardır Çaykur da görev yapan Rizeli evladımız Rahmi ŞENKAYA 'ya sahip çıkarak Genel Müdür olmasını sağlayalım ona destek olalım.
Bize bizden fayla var,bunu unutmayalım ve hayata geçirelim.
15 Nisan 2011, Cuma 13:54 Evet, ben de katılıyorum. Çaykur Genel Müdürü Rizeli olmalı. Rizemizden yetişen son derece başarılı ve kapasiteli bürokratlarımız vardır. Ancak, Genel Müdür çaykur dışından olmalı. Çünkü, ne yazıkki çaykur yöneticileri başarılı olamadı. Kurum bir adım ilerleyemedi. Rize ile sınırlı kalmayan geniş ufuklu Rizeli Yöneticilerimizden bir Genel Müdür çıkarılmalı.
14 Nisan 2011, Perşembe 23:16 Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) 1940 yılından ve Kuruluşundan bu yana malesef Kendi evlatlarına sahip çıkamaış ithal adamlar getirilerek kurumumuz zayıflatılmış bu ithal adamlar Reklam karşılığında kurumumuz ekonomik anlamda zarara uğratılmış biz üreticiler yağmur çamur içerisinde çayımızın iyi yerlere gelmesi uğruna bedel öderken ithal gelen genel müdürler seçim için kurumun menfaatlerini değil koltuk nasıl kaparım kapağı meclise nasıl atarım duşüncesiyle GELENLER MALESEF ALLAHIN ADALETİNE TAKILDI.Çünkü hak kavramı çok kutsaldır ve taktır yüce Allahındır.İşte Rahmetli Zihniderin Büyüğümüzün ne zor şartlar altında bu kurumu meydana getirirken biz rizeli olarak onun bize biraktığı eser olan ÇAYKUR'a il dışından çaydan anlamayan ithal adamlar gelmesini Rizeli olarak içime sindiremiyorum.Rizeli olupta bu kurumumuzu daha iyi yönetecek öz be öz rizeli burokratımız vardır ve kendilerini iyi yetiştirmişlerdir. inşanlah ileri gelenlerimiz ve duyarlı sıvıl toplum ve duyarlı vatandaş ve üreticilerimiz bu yerli burokratlarımıza sahıp çikar ve kurumuzun hak ettiği yere gelmesi için hep beraber burokratlarımıza sahip çıkmalıyız.çünkü biz birbüçük milyon'a ait aile olduk.artık kolay lokma olmayacağız. sevgi ve selamlarımla.
14 Nisan 2011, Perşembe 15:45 ![]() |
||||||||
|
|
||||||||