Ana Sayfa        Turizm
Rize'ye ne kadar turist gelecek ?
Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, bu yıl 500 bin kişinin üzerinde turistin ili ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.
05 Temmuz 2011, Perşembe  16:04 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, bu yıl 500 bin kişinin üzerinde turistin ili ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Hocaoğlu, yaptığı açıklamada, ilde yaz aylarında turizm açısından büyük hareketlilik yaşandığını ifade ederek, "İlimizde yazın bereketi ve turist bolluğu hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaylalarda bulunan otellerimizde doluluk oranı bir hayli yüksek. Son zamanlarda kültür ve kaplıcalara yönelik ilgi turları hızla artmaktadır. " dedi.

Rize´ye son 8 yıl içerisinde 3, 5 milyon turistin geldiğini hatırlatan Hocaoğlu, "Son yıllarda büyük artış gösteren turist trendimizde, bu yıl da hedeflediğimiz rakamlara ulaşmak istiyoruz. Yaz sonu itibariyle ilimize gelen yerli ve yabancı olmak üzere toplam ziyaretçi sayısının 500 bin kişinin üzerinde olmasını bekliyoruz. Her yıl ilimize 40 ila 50 bin arasında yabancı turist ziyareti gerçekleşiyor. Son yıllarda ilimize, Arap ve Avrupalı turistler tarafından yapılan ziyaretlerde ciddi artışlar var. Daha önceki yıllarda ilimize en fazla ziyarette bulunanlar arasında, ilk sıralarda yer alan İsrailli turist sayısında ise ciddi biçimde azalma gözlemliyoruz. " diye konuştu.

3 BİN METRE´DE BUZUL GÖLLERDE YÜZME İMKANI

Hocaoğlu, Rize´nin zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğuna vurgu yaparak şöyle dedi: "İlde, başta yayla turizmi olmak üzere kano, rafting gibi akarsu turizmi yapılıyor. Bunların yanında; Termal turizm, bitki incelemesi, kuş gözlemciliği, motosiklet ve bisiklet, jeep safari, doğa yürüyüşü, sportif olta balıkçılığı, inanç turizmi, yamaç paraşütü gibi birçok alternatif gerçekleştirilebiliyor. Deniz, kum, güneş üçlüsü dediğimiz standart turizm sonrası turistlerin, alternatif turizm cenneti sayılan ilimizi ziyaret etmesini de bekliyoruz. Bugüne kadar denizlerde sıfır noktada suya giren turistlere 3 bin metre yükseklikteki buzul göllerde suya girme imkânı da sunuyoruz. " 



Haberin Kaynağı " "

Diyarbakır Çınar Lisesi ve Çınar Anadolu Lisesi öğrencilerinden Rize Belediye Başkan Vekili İrfan Kandil'e ziyaret.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Rize ziyaretinin 2. gününde yaylaları gezdi.
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Sn.Cem bey yazınızı tam bir araştırmacı gazeteci kimliği ile doğru tespitler yaptığınız ortada sizi bundan dolayı tebrik ediyorum.Çayla ilgili sıkıntılar belli ve bugün Müdürleri görevden aldığını basına açıklamış Sn.Genel Müdür, bu görevden almalar bile bazı yandaşlara görev vermek için yapılan bir eylemdir.Çaykur yılardır aynı kadro ile göreve devam ediyor,kapasite belli, sadece genel müdürler değişiyor, kadro ile diyalog içerisinde olup motive edersen kadroyu çalıştırırsın, ama sanırım bu diyalog ortamı yok, emrivakı yaparak işler yürütülmeye çalışılıyor yanı kimin ne yaptığı belli değil.Sn.İmdat Sütlüoğlu göreve geldiği günden beri ayın 15-20 gününü yurt dışı gezilerinde geçirdi, Çaykurla çok fazla ilgilenemedi, geçen yıl göreve Nisan ayında geldi fabrikaları hazır bakımı yapılmış bir şekilde teslim aldı ve sezona girdi.geçen yıl bir önceki yıla göre 20.000 ton eksik kuru çay satışı yapabıldı, çünkü çayı satan bayilere de emrivaki ve yazı yazmak süretiyle baskı yapmaya çalıştı, hiç bir zaman muhatap alıp satışla ilgili çalışmalarda bulunmadı, buda yetmez gibi bayilerin kendi bünyesinde oluşturdukları profesyonel kadro ve organizasyonlarıda ortadan kaldırıp, kendi kontrollerinde Bölge Koordinatörü adı altında 50 ye yakın işi bilmeyen kendi yeğenleri,çocukları ve akrabalarını,bunlara bağlı 400'e yakın tanzim teşhir elemanını işe aldılar. bu işler önceden profesyonel olarak 10-15 Süpervizor ve 200 civarında tanzim teşhir elemanı ile yapılabiliyordu. Bu çalışanlar önceden bayilerle birlikte onların kontrolünde çalışırken şimdi kontrol Çaykurda; Van da Edirnede Çanakkalede görev yapan bir elemanın kontrolu Çaykur tarafından ne kadar yapılabilir. Aldıkları ücretlerde çaykur üst düzey bürokratların yakınlarına yakışacak şekilde verilmektedir.Geçen seneden beri yapılan hatalar bu sezon patlama noktasına geldi ve biz üreticileri özel sektörün kucağına atıverdi. Hep bir korku var içimizde çaykur eldenmi gidiyor, bu bir oyunun parçasımı. İnşallah korkulan olmaz.
Röportaj
Türk futbolunun efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis Rize ve Rizeliyi yazarımız Fatih Sultan KAR'a anlatmıştı.
Yazarlar
Video
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
Üye Girişi
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   RSS