Ana Sayfa        Güncel
Ölen bebeği rüyalarına giriyor
Rize'de acılı anne ölmeden önce bebeğinin Rize'de ayağının kırıldığını iddia ederek ayağını kıranların bulunarak yargılanmasını istiyor.
28 Temmuz 2011, Perşembe  00:19 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rize’de acılı anne ölmeden önce bebeğinin Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde ayağının kırıldığını iddia ederek ayağını kıranların bulunarak yargılanmasını istiyor.

Rize’de meydana gelen olayda Murat Sandalcı (32) ve Özlem Sandalcı (27) çiftinin 2010 yılı Ekim ayında ‘Hürmet’ ismini verdikleri bir erkek çocukları dünyaya geldi. Hürmet bebek 21. gününde fenalaştı. Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’ne götürülen bebeğin, doğuştan kalbinden akciğerlerine giden ana damarlardan bir tanesinin olmadığı tespit edildi. 10 gün bu hastanede tedavi gören bebek daha sonra Trabzon’daki KTÜ Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. Farabi Hastanesi’nde bebeğin ayağının kırık olduğu tespit edildi. Bebek burada süren 10 günlük tedavisinin ardından Rize Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Burada tedavisi sürerken bebeğin taburcu edileceği 7 Aralık 2010 tarihinde bebek tekrar fenalaştı. Fenalaşan bebek yeniden Trabzon’daki KTÜ Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. Bebek burada Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde bir gün sonra hayatını kaybetti.

Anne Özlem Sandalcı, oğlunun ölümünden iki gün sonra Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek elindeki belgelerle, çocuğunun Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi’nde tedavi gördüğü sırada ayağının kırıldığı iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan anne Sandalcı, “Bebeğim ambulans ile Trabzon’a götürülürken ayağının şiş olduğunu fark ettim. Ambulanstaki sağlık görevlileri serumdan olabileceğini söyledi. Trabzon’da ise bebeğimin ayağının kırılmış olduğu anlaşıldı. Tedavi altındayken sadece emzirme zamanları çocuğum bana gösteriliyordu. Bebeğim her gece rüyalarıma giriyor. Bebeğimin ayağının ölmeden önce nasıl kırıldığının öğrenilmesini, suçlular varsa cezalarını çekmelerini istiyorum. Davayı açalı 8 ay oldu. Halen dosyalar İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda bekletiliyor. Biran önce adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.



Haberin Kaynağı "GR "

Rize'de yapılan Gençlik Satranç Turnuvası'nın şampiyonu Burak Uzun oldu
Bu yıl yedincisi düzenlenen 'Dünya Horon Günü' dolayısıyla Rize'de horon halkası oluşturuldu.
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Sn.Cem bey yazınızı tam bir araştırmacı gazeteci kimliği ile doğru tespitler yaptığınız ortada sizi bundan dolayı tebrik ediyorum.Çayla ilgili sıkıntılar belli ve bugün Müdürleri görevden aldığını basına açıklamış Sn.Genel Müdür, bu görevden almalar bile bazı yandaşlara görev vermek için yapılan bir eylemdir.Çaykur yılardır aynı kadro ile göreve devam ediyor,kapasite belli, sadece genel müdürler değişiyor, kadro ile diyalog içerisinde olup motive edersen kadroyu çalıştırırsın, ama sanırım bu diyalog ortamı yok, emrivakı yaparak işler yürütülmeye çalışılıyor yanı kimin ne yaptığı belli değil.Sn.İmdat Sütlüoğlu göreve geldiği günden beri ayın 15-20 gününü yurt dışı gezilerinde geçirdi, Çaykurla çok fazla ilgilenemedi, geçen yıl göreve Nisan ayında geldi fabrikaları hazır bakımı yapılmış bir şekilde teslim aldı ve sezona girdi.geçen yıl bir önceki yıla göre 20.000 ton eksik kuru çay satışı yapabıldı, çünkü çayı satan bayilere de emrivaki ve yazı yazmak süretiyle baskı yapmaya çalıştı, hiç bir zaman muhatap alıp satışla ilgili çalışmalarda bulunmadı, buda yetmez gibi bayilerin kendi bünyesinde oluşturdukları profesyonel kadro ve organizasyonlarıda ortadan kaldırıp, kendi kontrollerinde Bölge Koordinatörü adı altında 50 ye yakın işi bilmeyen kendi yeğenleri,çocukları ve akrabalarını,bunlara bağlı 400'e yakın tanzim teşhir elemanını işe aldılar. bu işler önceden profesyonel olarak 10-15 Süpervizor ve 200 civarında tanzim teşhir elemanı ile yapılabiliyordu. Bu çalışanlar önceden bayilerle birlikte onların kontrolünde çalışırken şimdi kontrol Çaykurda; Van da Edirnede Çanakkalede görev yapan bir elemanın kontrolu Çaykur tarafından ne kadar yapılabilir. Aldıkları ücretlerde çaykur üst düzey bürokratların yakınlarına yakışacak şekilde verilmektedir.Geçen seneden beri yapılan hatalar bu sezon patlama noktasına geldi ve biz üreticileri özel sektörün kucağına atıverdi. Hep bir korku var içimizde çaykur eldenmi gidiyor, bu bir oyunun parçasımı. İnşallah korkulan olmaz.
Röportaj
Türk futbolunun efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis Rize ve Rizeliyi yazarımız Fatih Sultan KAR'a anlatmıştı.
Yazarlar
Video
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
Üye Girişi
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   RSS