Ana Sayfa        Siyaset
Yazıcı sırt üstü düştü VİDEO
Hayati Yazıcı, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda katıldığı 5'inci Kardan Adam Şenliği'nde karda kayarak sırt üstü düştü.
29 Ocak 2012, Pazar  22:33 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Yazıcı´yı korumalar yerden kaldırdı.Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Rize’nin Ayder Yaylası’nda düzenlenen 5’inci Kardan Adam Şenliği´ne katıldı. Bakan Yazıcı ve Kılıç, şenlik alanında coşkulu kalabalığın alkışları ile karşılandı. Sahneye doğru yürüyen iki bakan kardan dolayı kayganlaşan zeminde oldukça zorlandı. Bakan Yazıcı, bu sırada kayarak sırt üstü düştü. Korumaların yerden kaldırdığı Bakan Yazıcı, ardından yine sendeledi. Bu kez korumalar Bakan’ı iki kolundan sıkıca tuttu.

AYDER DAVOS’U 10’A KATLAR

Şenlikte konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanı olmaktan, hükümetinde görev yapmaktan gurur duyduğunu belirttiği Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini söyledi. Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’ın Ayder Yaylası’nı Davos’a benzettiğini hatırlatan Kılıç, “Ayder’i Davos’a benzetmek Ayder’e haksızlık olur. Burası Davos’u 10’a katlar. Bundan sonra Davos benzetmesi yapmıyoruz. Biliyorsunuz Başbakanımız da ´Bir daha Davos’a gitmem´ diyor. Ama Ayder’e gelecek. Başbakanımız Ayder’e gelmeden önce Ayder’e ne lazımsa getireceğiz. Telesiyej ve kayak merkezi ile Ayder’i kayak turizminin marka yerlerinden biri haline getireceğiz. Buna inanın, bize güveninö dedi. Bakan’ın konuşması sırasında sahne önüne gelen bir vatandaş bakan Kılıç’a, “Hastam var bir ambulans lazımö deyince Bakan Kılıç, “Hasta var galiba, ambulans çıkışa gelsinö anonsu yaptı.

250 BİN KİŞİ YURT DIŞINA KAYAĞA GİDİYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise, “Türkiye dünyanın en güzel coğrafyasında. Rize Türkiye´de en güzel illerden biri. Ayder de Rize’nin nazar boncuğudur. Bu güzellik hiçbir yerde yok. Burası Davos’u 10’a katlayacak. Kayak tesislerinin sporculara hizmet sunacak şekilde gerçekleşmesi halinde bölgenin ticari ve ekonomik potansiyeli artacaktır. Türkiye’de yılda 250 bin kişi kayak için yurt dışına çıkıyor. Bizim bu kadar güzel mekanlarımız varken insanlarımız neden dışarı gitsin? Onun için bölgeye hizmet sunacağızö diye konuştu.

Haberin Kaynağı " "

Gazeteci Ömer Şan, İl Başkanlığı için adaylığını Merkez İlçe Başkanlığında düzenlediği toplantıyla açıkladı.
Başbakan Erdoğan Rize'de Ovit Tüneli Temel Atma Törenine Katılacak.
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Sn.Cem bey yazınızı tam bir araştırmacı gazeteci kimliği ile doğru tespitler yaptığınız ortada sizi bundan dolayı tebrik ediyorum.Çayla ilgili sıkıntılar belli ve bugün Müdürleri görevden aldığını basına açıklamış Sn.Genel Müdür, bu görevden almalar bile bazı yandaşlara görev vermek için yapılan bir eylemdir.Çaykur yılardır aynı kadro ile göreve devam ediyor,kapasite belli, sadece genel müdürler değişiyor, kadro ile diyalog içerisinde olup motive edersen kadroyu çalıştırırsın, ama sanırım bu diyalog ortamı yok, emrivakı yaparak işler yürütülmeye çalışılıyor yanı kimin ne yaptığı belli değil.Sn.İmdat Sütlüoğlu göreve geldiği günden beri ayın 15-20 gününü yurt dışı gezilerinde geçirdi, Çaykurla çok fazla ilgilenemedi, geçen yıl göreve Nisan ayında geldi fabrikaları hazır bakımı yapılmış bir şekilde teslim aldı ve sezona girdi.geçen yıl bir önceki yıla göre 20.000 ton eksik kuru çay satışı yapabıldı, çünkü çayı satan bayilere de emrivaki ve yazı yazmak süretiyle baskı yapmaya çalıştı, hiç bir zaman muhatap alıp satışla ilgili çalışmalarda bulunmadı, buda yetmez gibi bayilerin kendi bünyesinde oluşturdukları profesyonel kadro ve organizasyonlarıda ortadan kaldırıp, kendi kontrollerinde Bölge Koordinatörü adı altında 50 ye yakın işi bilmeyen kendi yeğenleri,çocukları ve akrabalarını,bunlara bağlı 400'e yakın tanzim teşhir elemanını işe aldılar. bu işler önceden profesyonel olarak 10-15 Süpervizor ve 200 civarında tanzim teşhir elemanı ile yapılabiliyordu. Bu çalışanlar önceden bayilerle birlikte onların kontrolünde çalışırken şimdi kontrol Çaykurda; Van da Edirnede Çanakkalede görev yapan bir elemanın kontrolu Çaykur tarafından ne kadar yapılabilir. Aldıkları ücretlerde çaykur üst düzey bürokratların yakınlarına yakışacak şekilde verilmektedir.Geçen seneden beri yapılan hatalar bu sezon patlama noktasına geldi ve biz üreticileri özel sektörün kucağına atıverdi. Hep bir korku var içimizde çaykur eldenmi gidiyor, bu bir oyunun parçasımı. İnşallah korkulan olmaz.
Röportaj
Türk futbolunun efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis Rize ve Rizeliyi yazarımız Fatih Sultan KAR'a anlatmıştı.
Yazarlar
Video
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
Üye Girişi
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   RSS