Ben, elhamdülillah Hakk’a mümin ve Müslüman’ım. Âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah’a inanırım. Allah’ın meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, kıyamet gününü, ahirete, cennet ve cehenneme, kadere inanırım. Kur’ân ve sünnet merkezli yaşayarak, dinim olan İslam dinini eksiksiz yaşama azmi ile davranırım. İslam dininin emirlerine aslı, esası şeklinde inanır ve yaşarım. İslam dininin emirlerine peygamberimiz gibi sadık ve saygılıyım. Ben, dinimi, imanımı ve tüm kutsal değerlerini harfiyen yaşarım. Cahillikten, gösterişten sakınırım. Dini ilimleri, doğa ilimlerini, sanatı, mesleği, teknolojiyi, tüm ilim ve bilimleri öğrenir, yaşam şekli yaparım.

Dinimi tüm kalbimle, samimiyetimle hakkıyla ve layığıyla, ihlâsla, takva ve vera şeklinde yaşarım. Hamt eder, şükreder, zikreder, dua eder, ibadetimi istenilen şekilde yaparım. Gafletle bir haram, günah işlemiş isem, hemen tövbe eder. Arkasından da iyilik yapmayı sürekli hale getiririm. Dünya çıkarı için aptallık edip, ahretimi satmam! “ İslam dinini; ilmi, aklımın değerleri, zekâmın mahareti, bilgimin meziyeti ile yaşarım.” Kendim, aile bireylerim, akrabalarım, komşularım, arkadaşlarım ile İslam bilgi ve bilincine erişmek için gerekeni yaparım. İslam dinini tebliğ ederim. İlmi, dini; akıllı, zekice, bilene danışarak yolumu saptarım. Hiç kimseye hiçbir şekilde zarar, ziyan vermem. Hakaret etmem. Çekemezlik yapmam. Namaz, oruç, hac, zekât, kurban, iyilik etme gibi tüm farz, vacip, sünnet ibadetleri harfiyen yaparım. Bir canlıya bilerek asla zarar, ziyan vermem. “Kendim için istediğimi, başkaları içinde isterim. İyiliği yayar, kötülüğü menetmeye çalışırım.”

Haram, günah, mekruh, çirkin, yalan, yanlış, batıl, küfür işlerin içine girip; zalim, münafık, müşrik, kâfir, sapıtmışlardan asla olmam! Sağlam inanç, bilgi, davranış sahibi olarak yaşarım. “Cihat kavramını, kan dökücüler gibi yorumlayıp; katil, katliamcı, haydut, barbar, vahşi, insanlık dışı yaratık durumuna asla düşmem!” Allah’ın ve kullarının hak hukukunu en ince detayına kadar gözetirim. “Hak, hukuk, doğruluk, gerçeklik, adalet, edep, güzel ahlak, hayâ gibi İslam ve ilim fazilet değerleri ile davranırım.” Güzel karakter, iyi huy sahibi, harika, harikulade, olgun, yararlı insan olarak yaşarım. Sadece insanlara, hayvanlara değil; bitkilere, çevreye, doğaya da güzel davranırım. “Kötülere asla uymam. Kötülüğü yaymam, tanıtımını yapmam.”

Ben bilgili, bilinçli, duyarlı bir hak mümin ve Müslüman’ım. Hazreti Muhammed ümmeti arasında ayrımcılık, bölücülük, ırkçılık, bozgunculuk asla yapmam. İnsanlar arasında adaletle, dosdoğru, dürüst, hukuki davranırım. Ben yapıcı, onarıcı, hakka dönüştürücü, yeniden yapılandırıcıyım. “İlmin gerçekleri, dinin faziletleri, insanlığın değerleri ile yaşarım.” Şefkat, merhamet, müşfiklik, sevgi, sevecen, babacanlıkla, kardeşçe, dostça davranırım. Dosdoğru, gerçek, orta yolun yolcusuyum. Ağırbaşlı, alçak gönüllü hareket ederim. Şiddet, terör, çatışma içinde olup, alçalmam, çukur olmam, adileşmem! Değerler eğitimi ile yaşar, yaşatırım. İki dünyada huzurlu, mutlu olmamın arayışı içindeyim. Sabırlıyım. Öfkemi kontrol ederim. Huysuz, karaktersiz olmam. Allah’ın ve peygamberinin istediği şekilde yaşarım.

“Kendinizi asla yalnız hissetmeyiniz. Hiç kimseniz olmasa bile, Allah cc. Hiçbir kulunu yalnız bırakmaz.” Sizler, size lazım olan her şeyi arayıp, bulmaya çalışınız. “Öfkeye asla kapılmayınız. Öfke rüzgâr gibidir. Bir süre sonra diner. Ama birçok dal kırılmıştır, bile!” Kendinizi kontrol etmesini mutlaka beceriniz. Rüzgârda savrulan, çerçöp durumuna asla düşmeyiniz.

“Ben, diye değil, biz diye davranırım. Diğerkâmım. Hodkâm, bencil, çıkarcı, sadist, narsis değilim, olmam da! Kanaatkârım. Aç göz değilim. Helal kazanır, helalinden, israf etmeden mubah şekilde harcarım. “Kendimi, Rabbimi, haddimi, sınırlarımı bilerek, yaşarım.” Allah cc. Yanında hak din sadece İslam dinidir. Sadece İslam dini yaşarım.” Diğerleri batıl, küfür, zararlı, yararsızdır. Zararlıdır. Bunu hiç kuşkusuz bilirim.

Sadi Şirazi: “ Sormadı ki, bilsin; sorsa bilirdi.

                Bilmez ki, sorsun; bilse, sorardı.”

Hukuk işletilmese, adalet tesis edilemez. Biz dünyanın neresinde olursak, alalım; değerlerimizle bir aradayız. “Değerleri olmayanlar; vatan, millet, devlet, bayrak, din- iman, İslam, Müslüman düşmanlığı yaparak, insanlıklarını kaybettiler! Kaybetmeyi de akılsızca, aptalca sürdürmektedirler! ” Her bireye kaliteli, nitelikli, güzel özellikli eğitim- öğretim, terbiye, güzel ahlak verene kadar; durmadan, stratejik projelerle çalışmalıyız. Müslümanlar olarak eşgüdümlü, hakça çalışmalıyız. Öyle mezhepçilik, tarikatçılık, cemaatçilik, bozuk felsefecilik, sapkın ideolojik serserilik içine asla düşmemeliyiz. Ülke, millet, ümmet olarak; stratejik, kaliteli, verimli olarak kalkınmayı sürdürmeliyiz. Alçaklık, hainlik, kalleşlik, kahpelik, düşüklük, katillik yapanları; hak- hukukun emrettiği şekilde etkisiz kılmalıyız.

M. Akif Ersoy: “ Asım’ın nesli diyordun ya; nesilmiş gerçek!

                İşte çiğnetmedi, namusunu, çiğnetmeyecek.”

Evrende olan hiçbir şey tesadüf değildir. Her şey belli bir iradenin, planın, projenin ürünüdür. Her şeye ibretle, hikmetle bakıp, ders çıkarmalı. Hayvanlar, bitkiler bile hikmetle, marifetle bakarlar ve de şükrederler.

Aliye İzzetbegovıç: “ Ölmeye- şehit olmaya, hazır olan insanlar; ölmeye hazır olmayanlara karşı galip gelirler.”

“Güzel ahlâk; bağışlayıcılık, sabır ve tahammüldür.”

“Sabır; musibetle karşılaştığın ilk anda tahammül edebilmektir.”

“İnsanın kendisiyle yüzleşmeye yüzü yoksa başkalarının hatalarıyla oynar durur!”

“Sözün en güzeli; söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyeninde yararlandığı sözdür.”

Hadis-i Şerif: “ Bismillâhirrahmânirrahîm ile başlamayan her iş bereketsizdir.” “ Acı da olsa hakkı- doğruyu söyle.”

Ra’d süresi 28. Ayet: “ Kalpler ancak Allah’ı anmakla ( İslam’ı yaşamakla)huzur bulur.”

Hak din sadece ve ancak İslam dinidir. İslam dini dışında kalanlara din denmez. Batıl inanış denir, denmelidir. İnsanlığın başından beri Allah cc. Tarafından vahiy yolu ile gelen dinler hep hak din olmuştur. Bu dinlerin hepsine Allah cc. İslam dini adını koymuş. Bu hak dine inanlara da mümin ve Müslüman denmektedir.

İsrâ süresi 81. Ayet: “ Hak geldi, batıl yok oldu. Şüphesiz batıl yok olmaya mahkumdur.”

Al-i İmran süresi 19. Ayet: “ Allah cc. Katında tek din, geçerli din İslam’dır.”

“İslam, insanlık ve ilim değerleri ile yaşamalı. İslam’ın değerleri ile yaşamalı. Aklı doğru kullanmalı. İlmin fazilet değerleri ile yaşamalı. Zekayı dosdoğru ve iyi kullanmalı. İnsanlığın değerleri ile hakça hakikatçe yaşamalı.” Batıla, küfre, tağuta sapmamalı. Sapıp; sapıtmış, zalim, gâvur, kâfir, müşrik, münafık, ateist olmamalı. Bizden sadece hakkı hakikati söylemesi! Biz sadece hakkı hakikati- doğru ve gerçekleri tebliğ ediyoruz. Gerisi herkesin kendine kalmış iştir. İster inanır, mümin Müslüman, İslam olur. İsterse inanmaz. İstediği sapıklıkta kalır! Bu herkesin kendine kalmış bir iştir, eylemdir, davranıştır. Biz sadece üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Allah’ın, Kur’ân’ın emrettiği, peygamberimizin yaptığı şekilde yapmaya çalışıyoruz.

“İslam denince ilk aklımıza gelen; Kur’ân ve sünnettir. Sahabenin yaşantısı, İslam âlimlerinin ortak görüşleridir.” Biz, bunları doğru akıl, dosdoğru gerçekçi İlahi bilgi ile anlar ve yaşam tarzı yaparız. Bu İlahi inancın, dinin dışında olan, ne olursa olsun, batıldır, küfürdür, yalandır, yanlıştır, sapıklık ve sapkınlıktır. İnsana, hayvanlara, bitkilere, doğaya, ahirete hiçbir faydası, yararı, kârı olmaz.

“Sapık inanışlardan biri de Hıristiyanlık inanışıdır. Bunlar insan yazması Markos, Matta, Luka, Yuhanna adlı insan yazması İncillere inanırlar. Bu kitaplarda Hazreti İsa’nın öğretisi, Pavlus öğretisi, Teslis inancı, İnkarnosyon inancı, rahip takdisi, Hıristiyanlığın gizemleri denilen safsataları, vaftiz, günah itirafı, hastayı yağlama, kilise öğretisi gibi uydurma, kurgu, uyarlama, aldatma, kandırmaca, kendine bağlama gibi pek çok sapkın inanışlar bulunmaktadır.”

“Katolik, Ortodoks, Protestanlık gibi üç ana mezhep vardır.” Ama bunlar birbiri ile çelişkili, farklı olduğu gibi bunların dışında da farklı sapık mezhepleri vardır.  Bu üç mezhebin dışında şu mezheplerde bulunmaktadır: “ Nesturiler, Süryaniler, Kıptiler, Ermeni inanışı, Keldaniler, Evanjelistler, Baptisler, Anabaptisler, Adventistler, Kuveykırlar, Anglikan, Presbiteryenler, Metodistler, Hıristiyan Misyonerliği hep birbirinden farklı inanışlardır.”

Yahudilik de Hıristiyanlık gibi İslam olmaktan çıkmış. Hak, hakikat, vahiy dışına sapmış. Sapık, batıl, küfür olan bozuk inanışlardır. “Allah cc. İndinde hak din İslam dininden başka hiçbir inanışın geçerliliği yoktur.” İslam dini olunca, bunlar geçerliliğini kökten, toptan kaybetmişlerdir. İslam dinide hep vardır, var olmaya devam edecektir. Bunun dışındakilerde sapık, batıl, küfür, tağut olma özelliğini sürdürecektir.

Yahudilik ve Hıristiyanlık evrensel hak bir inanış da değildir. Her biri ırkçılık, ulusçuluk, yerlilik ile içine kapanmış; bozuk oluşu ile kokuşmaktadır. Hiçbir tutarlı, doğru, gerçek tarafları yoktur. Yahudilik; Hazreti Musa, on emir, kutsal sayılan metinler, ahit, inanç esasları, örf ve adetler, reformist Yahudilik, muhafazakâr Yahudilik, Sabataycılık, Kabalalık gibi pek çok Siyonist, ırkçı, batıl inanış vardır. İnsanlığın başına bu felsefi, batıl, küfür, beşeri, felsefi sapıklıklar bela olmuşlardır!

Bu sapık, batıl, çürük, boş inanışların yanında yine felsefi, beşeri olan şu sapık inanışlarda bulunmaktadır: “ Hinduizm, Budizm, Caynizim, Sih inanışı, Konfiçyunazm, Taoizm, Yeni din akımları, sabilik, Manihaizm, Mecusilik, Eski Türk inanışları, İslam öncesi Arap inanışları, pagan inanışları gibi yüzlerce batıl, sapık, boş, geçersiz inanış bulunmaktadır. Bunlardan din olmaz.” Din deyince akla İslam dini gelir. Allah cc. Sadece ve de ancak İslam dinini, din olarak kabul etmektedir.

Bunların dışında yine beşeri, felsefi, ideolojik,  sapkın, bozuk, zalim ideolojilerde din gibi kabul edilmektedir! Komünizm, kapitalizm, faşizm, Neonazi, liberalizm, Kemalizm, Marksizm, Maoizm gibi boş, bozuk, çürük, batıl, küfür, tağut inanışlarda din gibi kabul edilmektedir! Bunlara inanların, İslam dini ile araları iyi değil, olmamış, olmuyor da! Bu bozuk, uydurma, sapık düşüncesizlikte olanlar, her zaman şiddet, anarşi, terör, vahşet, saldırganlık, savaş çıkarma içinde olmuşlar! Tüm canlılara zarar vermişler, vermektedirler! Bunlar hiçbir zaman insanlıklı, insancıl, insaniyetli olamamışlar! Bu akılsızlıkla olamayacaklar! Tüm dünyanın başına belâ olmaya devam edecekler!

ABD Devlet Başkanı Trump, dün internet sayfasından bir mesaj yayınladı. Bu mesajını şöyle yazdı: “ Lağım çukuru ülkelerden gelen insanları sığınmacı olarak ülkemize kabul etmeyeceğiz!” işte bu hayvan altı düşük zihniyetli yaratıkların, başkalarına bakışı, bu şekildedir! Bu adi emperyalistlere, Siyonistlere, sömürgecilere, işgalcilere, vahşilere, barbarlara, korkunç dehşet saçan zalim katillere, katliamcılara, soykırımcılara; sevgim, saygım yoktur. Şiddetle kınıyorum ve de lanetliyorum. Bunların insanlık tarihinde yaptığı insanlık dışı davranışları çok iyi biliyoruz! İnsanlık yönleri olmadığını görüyoruz. (Bu makaleyi, Rize Öğretmenevi’nde yazdım. Rizelilere ve insanlıklı olanlara selam olsun.)