Hakkari Belediyesi, şehir de yaşanan içme suyu sorunun bir an önce çözülmesi için kar altında sondaj çalışmalarına başladı.
İçme sularındaki kaynak ve şebeke hatlarının yetersizliği sonucu iki günde bir, üçer saat evlerinde su bulabilen Hakkarilileri su çilesinden kurtarmak için kolları sıvayan Hakkari Belediyesi, bölgede yaşanan çetin kış mevsimini aldırmadan kış aylarında da çalışarak bir yandan ‘Hakkari merkez içme suyu’ projesini hızla hayata geçirirken, öte yandan su sorununa karşı yeni çözümler üreterek, İller Bankası Genel Müdürlüğü ve diğer yatırımcı kurumlara bağlı teknik ekipler ile ilk defa jeolojik, hidrojeolojik ve jeofizik etüt çalışmaları yaptı. Yapılan etüt çalışmaları kapsamında kent merkezinin 7 kilometre uzağında bulunan Otluca köyünde özel mülkiyete ait bir arazide belirlenen alanda sondaj çalışmaları başlatıldı.
“Yaşanan sorunlar için çözümler üretiyoruz”
Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Hakkari Belediye Başkanlığı görevine geldiğinde kentin her mahallesine 48 saatte bir 3’er saat su verilebildiğini, bu nedenle Hakkari’de yaşanan temel sorunların başında içme sularının olduğunu belirterek, “Hakkarili vatandaşlarımızı yaşadıkları bu sorunlardan kurtarıp, şehirde eksik olan hizmetlerin tamamlanması için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Bu sorunların aciliyetini de göze alarak kış mevsimi olmasına rağmen çözümler üretmeye başladık. Bu kapsamda Hakkari merkez içme suyu projemiz ile kente Berçelan, Golan ve Karadağ bölgelerindeki kaynaklardan getirilecek olan sularda mevsim geçişlerinden kaynaklı yaşanabilecek debi eksikliği sonucu oluşabilecek su açığının karşılanması amacıyla yeni su kaynaklarının bulunup, vatandaşımıza kesintisiz su verilebilmesi için sondaj çalışmalarımızı başlattık” dedi.
“Kaynakların bereketli çıkması için dua ettiler”
Sondaj çalışmalarını Belediye Başkan Vekli Cüneyt Epcim, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kızılkaya, İl Müftüsü M. Feysal Geylani ve sondaj çalışmaları için arazilerini belediyeye bağışlayan arazi sahipleri Adil Erdoğan ve Emrullah Ertunç ile incelemelerde bulunup, çalışmalara hakkında bilgiler aldı.Başkan Epcim, daha sonra yer altı su kaynaklarının bereketli çıkması için beraberindeki heyet ile dua etti.
Ayrıca Hakkari Belediyesinin başlattığı sondaj çalışmaları, Hakkari’de belediyecilik alanında ilk defa yapılmış oldu.