Hakkari’nin 2800 rakımlı Merga Bütan Yaylası’nda kayak sezonu başladı.
Kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve 800 metre piste sahip 2800 rakımdaki kayak merkezi yolu 2 günlük çalışmanın ardından ulaşıma açılmasıyla birlikte kayak sezonu da start aldı. Hakkari Kayak Federasyonu İl Temsilcisi Turgut Besi, temel amaçlarının gençleri buraya çekip kayağı uluslar arası arenaya taşımak olduğunu söyledi. 2016-2017 Kayak sezonu bizde başlamış durumda olduğunu ifade eden Besş, "Türkiye’nin öncelikli kayak tesislerinden birine sahibiz. İlk kayak sezonunu biz açıyoruz ve en son kayak sezonunu da biz kapatıyoruz. Kar olarak da görüldüğü gibi pistimiz kaymaya ve sportif etkinlikler için uygun. 2800 rakımlı Merga Bütan kayak tesisimiz 800 kişilik bir kapasiteye sahip. Merkeze yakın ve ulaşımı kolay. Burada iyi sporcular yetiştireceğimize de inanıyoruz. Hakkari ve çevresinde vatandaşlarımızı sporfit amaçlı tesisimize bekliyoruz” dedi.
Kayak sezonunun açıldığını duyunca Merga Büta Kayak tesisine arkadaşlarıyla geldiklerini belirten fizik tedavi Doktoru Asude Uzdo, burada çok eğlendiklerini söyledi. İzmir’den geldiğini ifade eden Uzdo, "Ege Üniversitesi mezunuyum. Burada fizik tedavi doktoruyum. Ben kayak kaymayı bilmiyorum. Gerçek kayakçılar tepede. İnşallah sezon bitene kadar kayak kaymayı öğreneceğim. Hakkari imkansızlıklarla dolu küçük bir şehir. Ama insanı yardım iyi ve yardımsever. Bu açıdan şanslıyız” dedi.
Yaklaşık bir yıldır Hakkari’de kulak, burun, boğaz doktoru olarak görev yapan Özkan Doğan, kayak sezonunun açılmasıyla kentin tek sosyal aktivitesi olan Merga Bütan Kayak tesisine geldiklerini söyledi.
Geçen yılda buraya geldiğini ifade eden Doğan, "Öğrenmek isteyenler için güzel bir pist. Tek bir pist var. Yetkililer teleski ve pist yerlerini biraz daha genişletseler seviniriz. Çünkü bazen çok kalabalık oluyor. Sırada beklemek zorunda oluyoruz. Her şeye rağmen burada eğleniyoruz” diye konuştu.