Kayak Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Turgut Besi, kayak sezonunun bu hafta sonu yapılacak açılış töreni ile başlayacağını belirterek, uzun ve güzel bir sezonun kendilerini beklediğini söyledi.
Hakkari’nin zorlu kış şartlarında tek spor aktivitesi olan kayak sezonunun bu hafta sonu yapılacak olan açılış töreni ile başlayacağını ifade eden Kayak Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Besi, gençleri spora teşvik edeceklerini belirtti. Besi, “Çocuklarımızın kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını sağlayıp kayak sporunda ülkemizi temsil edecek niteliklere kavuşturulmasını hedefliyoruz. Erzurum Palandöken tesislerinde 2-4 Aralık 2016 tarihinde yapılan Türkiye Kayak Federasyonu İl Temsilcileri toplantısında, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Sayın Erol Yarar Hakkari ilimize pozitif ayrımcılık yaparak akademik düzeyde sporcu yetiştirmenin amaç edildiğini, bu amaçla Erzurum ilinde kayak sporu üzerine akademik düzeyde eğitime başladılar. Hakkari merkezi ile Yüksekova ilçesinde kayak tesislerinin ek tesislerle nitelikli ve standartlara uygun hale getirilecek” dedi.
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu ile vali ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdüründen büyük destek aldıklarını ifade eden Besi, “Yaşamı durduran zorlu kış şartlarını eğlence ve spora dönüştüreceğiz. Kayak sezonu açılışına başta Sayın Hakkari Valimiz olmak üzere çok sayıda yönetici ve vatandaşın katılımı bekleniyor” şeklinde konuştu.