Hakkari Ziraat Odası Başkanı Nayıf Önal, kırsal kalkınmaya yönelik projelerin başvuru süresinin 29 Aralık tarihine kadar uzatılmasından dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e teşekkür etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlar için hazırlanacak proje başvurularının süresi 25 gün uzatıldı. Hakkari Ziraat Odası Başkanı Nayıf Önal, 21 Ekim tarihinde başlayan ve 4 Aralık’ta sona ermesi beklenen başvuru süresinin bitimine bir gün kala basın aracılığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e sürenin uzatılması çağrısı yapmıştı. Önal’ın çağrısının ardından Bakanlık tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımları içeren proje başvuru süresi 29 Aralık tarihine ertelendi.
Kırsal kalkınma yatırımlarının Hakkari çiftçisi için büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Nayıf Önal, yaptıkları çağrıya olumlu karşılık verilmesi nedeniyle çiftçiler adına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e teşekkür ettiğini belirtti. Önal, “Bu yıl açılan destekler çiftçimizi son derece memnun etmiştir. Çiftçilerimiz kırsal kalkınmanın 11. etabına yoğun bir ilgi gösterdiler. İlimizde yaklaşık 2 bin proje başvurusu yapıldı. Hakkari’de zaman zaman elektrik ve internet kesintileri yaşanıyordu. Bu olumsuzluklar edeniyle çiftçilerimiz proje başvurusunu tamamlamakta sıkıntı yaşıyordu. Bu sıkıntıların giderilmiş olması nedeniyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’e ve Bakanlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.