Hatay’ın İskenderun ilçesinde Sinem+1 Down Cafe, İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi engelli öğrencilerini ağırladı. İskenderun Belediye Başkanı’nın eşi olan aynı zamanda +1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil’in özel davetlisi olarak Down Cafe’de öğrenciler hem yemek yediler hem de arkadaşlarıyla birlikte eğlendiler.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Faruk Cevher, öğretmenleri ile engelli öğrencilerin katıldığı yemekte 9. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Nasuha Nida Gedik’in ilk defa sahili ve denizi gördüğünü söylemesi herkesi duygulandırdı.
İlk defa sahili ve denizi gördüğünü söyleyen İskenderun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi engelli Nasuha Nida Gedik, “İlk defa sahili ve denizi gördüm. Burayı çok sevdim. Her zaman buraya gelmek istiyorum” diyerek kendisi ve herkesi duygulandırdı.
Her zaman buraya gelebileceklerini söyleyen +1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, “Burası sizlerin istediğiniz zaman gelebilirsiniz. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı bizlerde çok mutluyuz. Her zaman bekleriz” dedi.
Engelli öğrenci Nasuha Nida Gedik’in ilk defa deniz gördüğünü söylemesine çok üzüldüğünü ve duygulandığını söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bu çocuklar hepimizin. Bu yavrularımız bizim. Onları mutlu edebilecek ne varsa yapmaya her zaman gayret ettim. Bu Down Cafe’yi açarak onlara burada bir hayat, bir mutluluk verebildiysek ne mutlu bizlere. Her zaman buraya gelebilirsin” diyerek Nasuha Nida’ya sarıldı.
Hatay’ın Belen ilçesinde oturduklarını söyleyen İskenderun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki engelli öğrenci Nasuha Nida Gedik arkadaşlarıyla birlikte Down Cafe’deki parkta oynadı ve salıncağa binerek ilk defa gördüğü sahilin ve deniz havasının keyfini doyasıya yaşadı.