İçişleri Bakanlığının Kararnamesi ile Hatay’da görevlerini sürdürürken başka illere tayini çıkan vali yardımcıları Hakkı Ünal, Hasan Gözen, Fahrettin Göncü, Mehmet Eriş, Bilal Bozdemir, kaymakamlar Fatih Baysal, Bahattin Alp Arslanköylü, Hasan Yaman ve Cahit Çelik onuruna Hatay Valisi Erdal Ata ve eşi Nazan Ata tarafından veda yemeği düzenlendi.
Bir restoranda düzenlenen yemekte konuşan Vali Ata, görev yerleri değişen vali yardımcıları ve kaymakamlara yaptıkları başarılı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Vali Ata, "Tayini çıkan arkadaşlarımızla 2 buçuk aydan beri beraber çalışıyoruz. Bu süre zarfında arkadaşlarımızın mülki idare amirliğine yaraşır şekilde çalıştıklarını gördüm. Onlarla burada beraber çalışmaktan, onları tanımaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tayin, memuriyette kaçınılmaz bir durumdur. Bu durumu hepimiz yaşıyoruz. Yeni kentler, insanlar ve kültürler tanımak memuriyetin bir gereğidir" dedi.
Tayini çıkan mülki idare amirleri adına bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Hakkı Ünal ise mesleğe 1981 yılında başladığını vurgulayarak, "Hatay’da 4 yıl görev yaptım. Buradan gayet mutlu ve keyifli bir şekilde ayrılıyorum. Keşke mümkün olsaydı da valimiz ile daha uzun zamanlar beraber çalışsaydık. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını ve bundan sonraki meslek hayatlarında başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.
Veda yemeği, Vali Ata’nın tayini çıkan vali yardımcıları ve kaymakamlara hediyelerini takdim etmesi ile son buldu.