Artvin’in Hopa İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Yiğit Kaçar, mesleğinin yanındaki sosyal kimliği ile savcılar hakkındaki ön yargıları ortadan kaldırıyor.

Artvin’in Hopa İlçesi’nde iki yıldır görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Yiğit Kaçar, boş zamanlarında katıldığı ilginç doğa aktiviteleri aslında savcıların bilindiği gibi soğuk insanlar olmadığını, suç ve suçlulara karşı ortaya koydukları sert duruşun arkasında sıcak bir yanları da olduğunu ortaya koyuyor.

İki yıl öncesine kadar Ankara’da Avukat olarak görev yapan ancak aldığı bir karar ile Savcı olan ve Hopa’da göreve başlayan Kaçar, iş yoğunluğunun verdiği yorgunluğu doğada zaman geçirip ilginç aktiviteler ile atarak dinleniyor. Kaçar, doğadaki ilginç aktiviteleri sırasında çektiği videoları ise Youtube isimli sosyal paylaşım sitesinde kendi adı ile açtığı sayfada paylaşıyor.
Cumhuriyet Başsavcısı Yiğit Kaçar’ın sayfasında; atış yaparken, Rize’de rafting yaparken, zipline yaparken, su altında dalış yaparken, zirve tırmanışları yaparken ve kar yürüyüşleri yaparken çekilmiş birbirinden ilginç görüntüler yer alıyor. Bu görüntüler çok sayıda kişi tarafından da takip ediliyor.

DOĞA AŞIĞI
Kaçar, iki yıl önce geldiği Doğu Karadeniz Bölgesi’nde gördüğü güzellikler karşısında doğaya aşık olduğunu belirterek “Savcılık mesleği açısından değerlendirdiğimizde Hopa çok yoğun bir yer. Sarp Sınır Kapısı iş yoğunluğumuzu arttırıyor. İş anlamında bizleri oldukça yoran bir yer. Bu yoğunluğumuzu nöbetimiz olmayan hafta sonları, kendimizi doğaya ve doğada yapabileceğimiz bir takım aktivitelere vererek üzerimizden atmaya çalışıyoruz” dedi.

"SAVCILAR SAHADA OLMALI"
Kaçar, meslektaşlarına hitaben yaptığı açıklamada, savcıların başarılı olabilmesi için sahada olmaları gerektiğine inandığını ifade ederek, “Yurdumuzun her yeri ayrı bir güzel. Görev yaptığınız yerlerde mutlaka bu tür aktiviteleri yerine getirin. Çevrenizi gezin, görün ve tanıyın. Çok okuyan değil, çok gezen bilir. Görev yaptığınız bölgelerde ki insanları tanımanız açısından, o bölgelerde ki halkla iletişim kurmanız açısından bunun son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bir yeri ve orada yaşayan insanları ne kadar tanırsanız. O yerde o kadar başarılı olursunuz. Savcılık asla maşa başında yapılacak bir iş değildir. Savcılık sahada olmayı gerektirir. Bir savcı mutlaka sahada yer almalıdır” şeklinde konuştu.

Kaçar, yaptığı açıklamada benzer aktiviteleri youtube üzerinden paylaşmayı sürdüreceğini söyledi.