İnsanın iyi, güzel, doğru, dürüst, güvenilir, huzurlu, mutlu, başarılı, yararlı olmasını sağlayacak süreç; iyi bir eğitim, doğru ve başarılı bir öğretim görmesidir.

Sağlıklı kalması; yeterli, dengeli, ölçülü, sağlıklı, doğal, temiz, helal beslenmesiyledir. Düzenli, bilgili, bilinçli spor yapmasıyla olur. Gam, tasa, dert, bela, endişe, kaygı, korku içinde yaşamamasıyla gerçekleşir.

Başarılı olması; stratejik plan, program, proje ile verimli ekip çalışması yapıp; iyi, güzel, doğru, faydalı, adaletli bir hayat sürmesidir.

Hak, hakikat içinde medeni şekilde yaşaması; kendini, neslini ilim, bilim, sanat, meslek, doğru kültür, din- iman ile yetiştirmesidir. Kendine ve başkalarına yararının olmasıdır. “Hak ile batılı birbirinden ayıracak akla, ilme, yeteneğe sahip olmasıdır.” Hak ve hakikat ile bütün insanlığın dünya ve ahretini mutlu kılmasıdır. Batıl- materyalizmin kötülüğünden korunmasıdır. Irkçı, sömürücü, zalim emperyalizmin, Siyonizm’in ve işbirlikçilerin etkisinin kırılmasıdır.

 “Tüm bozuk felsefi, beşeri görüşlerden, bütün sapık ideolojilerden korunmalı. Bunların tümü zararlı, yararsız, kötü, çirkin, batıl, yanlış, küfür, tağut ve birer pisliktir. Hepsi hak, hakikat, hakkaniyet, doğruluk, iyilik, özgürlük, bağımsızlık, insanlık düşmanıdır. İyi, hak ideoloji yoktur. Bu unutulmamalı. Unutulup, hak hakikatten vazgeçilmemeli.”

Korucu sağlık kurallarına uyarak yaşama, gerektiğinde en iyi, güzel, doğru tedavi olmadır. Salıklı, yeterli, dengeli, helal beslenmeli. Her türlü yararlı bilgiye sahip olmalı. Allah’a bilgi ile tüm samimiyetle bağlı olup, kulluk etmeli. İnsanlara, tüm varlıklara iyilik, yardım etmeli. İnsan ve Müslüman olarak; ödev, görev, sorumluluk ve yükümlülükleri eksiksiz yerine getirmeli. Allah’a ve yaratılmışlara olan sorumluluğu öğrenip, yerine getirmeli. Bilgi, beceri ve gücümüzü her an artırıp, yarar için kullanmalı. İyilik, hizmet, yardım, paylaşma, dayanışma içinde olma sağlanmalı. Allah’tan af, bağışlama dilediğimiz gibi bizde insan olarak affedici, bağışlayıcı olmalıyız. İnsan hata eder, gerektiğinde hoş görmeliyiz. “Her zaman İslam dinini bir bütün olarak yaşamalı. Birleştirici, bütünleştirici olmalıyız.” Irkçılık, dincilik, mezhepçilik, cemaatçilik, tarikatçılık ile müminleri bölüp, parçalamamalıyız. “İslam dini ayrımcılığı, bölücülüğü, kötülüğü, çirkinliği, yalanı, yanlışı, yıkıcılığı, zarar vermeyi yasaklar.”

“İnsanlara, hayvanlara güven vermeli. Güvenilir- emin mümin olmalı. İslam dinine ve ilmin gerçeklerine, dinin doğrularına göre yaşamalı.” “Allah’ın emirlerine uymalı, yasakladıklarından sakınmalı. İyiliği yaymalı, kötülüğü önlemeye çalışmalı.” Tebliğ görevini iyilikle, tatlı dille, güler yüzle, yumuşak huyla, ilmi usulle yapmalı. İyiliğe iyilikle, kötülüğe iyilikle karşılık verirken, vefalı olmalı. Mümin başkalarını kırıp, incitmez. İncitirse, yanında başkalarını bulamaz. “Kur’ân, hadis, sünnet ilke ve kuralarına göre yaşamalı. İlim sahibi olmalı.” “Aklı, doğa ilimlerini bilmeli. En az 15 tane aklı ilim bilmeli.” Aklı ilimleri bilemeyen, dini ilimleri anlayamaz. “Dini- nakli ilimlerde yüksek anlamda 8 tanedir. Bu 8 İslam’ı ilimlerde bilinmeli.” Bu ilimleri öğrenmek için öncelikle okula gitmeli. Öyle kitap alıp, okumakla olmaz. Öğretmensiz ilim öğreniminin tam yapılması mümkün değildir.

İlmin ve İslam dininin fazilet değerleri öğrenilip, benimsenmeli, özümsenip, içselleştirilmeli. Bütün bu ilimler yaşam tarzı yapılmalı. Öğrencilik sadece 24 yaşına kadar ki süreçte yapılmamalı. Ömür boyu öğrenci, öğrenen, öğreten olmalı. Örgün, yaygın eğitimden tam anlamı ile yararlanmalı. Her işimizi ibadet maksadı ile yapmalı. Haram, günah, mekruh, mufsid işler yapmamalı. İslam, ilim, görgü kurallarına göre davranmalı. Yoz, yobaz, moloz, cahil, kaba, şiddet, terör yapıcı adi, aşağılık yaratık çukur durumuna düşmemeli. Dünya ve ahirette mutlu edecek hareket, davranış sergilemeli. Peygamberimizin olgun mümin sıfatlarına sahip olmalı. Kur’ân-ı Kerim’i kılavuz, peygamberimizi önder, lider, kılavuz, örnek yapmalı. İlmin tüm dallarından yararlanarak, yükselmeli.

“İslam’ın binlerce evrensel değeri vardır. Bunlar öğrenilmeli. Dosdoğru, adil, gerçekçi, merhametli, cömert, iyilik edici, kötülüğü önleyici, ibadetleri eksiksiz yapma, yalan söylememe, iftira atmamalı, dedikodu yapmama, haram işler yapmama dinin emirleridir. Güvenilir insan olma, şiddet, terör yapmama, haksızlık yapmama, hile, sahtecik, sahtekârlık yapmama, hak hukuk çiğnememe gerekir. Merhametle davranma, sevgi, saygı, şefkat gösterme, dosdoğru, gerçekçi, ilmi, dini, yolda yaşama esastır. Cahil olmama, boş işlerle ilgilenmeme, kötü, çirkin, zararlı işler yapmama, aklen, fikren, zirken, düşünsel, maddi, manevi anlamda tertemiz olmalı. Kötü insanlarla arkadaş, dost olmamalı. Batıl ve küfür içinde kalmamalı. İsraf etmemeli. Helalinden çok çalışıp, üretmeli. Kazanmalı. Sağlığı, aklı, düşünceyi, fikri, zikri bozucu işlerden uzak kalmalı.” İnsan hata, yanlış eder ama bu hata ve yanlışta kalmamalı. Tövbe edip, kurtulmalı.

Çıkara, paraya, mala, servete, dünyaya, dünyadakilere tapınmamalı. İdeolojik sapıklık, felsefi bozuklukla davranmamalı. İslam dininin yasakladığı, haram kıldığı her şeyden uzaklaşmalı. “Kendimiz için istediği iyilikleri başkaları içinde istemeli.” Çocukları, insanları, hayvanları, bitkileri, doğayı çok sevmeli. Asla zarar vermemeli. Merhametle, sevgiyle davranmalı. İnsanlarla tatlı ve bilgi içerikli muhabbet etmeli. Bilinçlendirmeli. Alçak gönüllü, ağırbaşlı, tatlı dilli, güler yüzlü davranmalı. İncitici, kırıcı, yaralayıcı asla olmamalı. Yapılan iyiliğe karşı teşekkür etmeli. Giyime, kılık kıyafete, üst başa dikkat etmeli. Çok uzun ve açık saçık giysilerle toplum içine çıkmamalı. İslam usullerine göre giyinmeli. Temiz olmalı. “Şaka, latife, mizah yapıp, kahkaha ile gülmemeli.” Her işte, eylemde orta olan dosdoğru yolu seçmeli. Aşırılık, gerilik içinde olmamalı. İslam’ın güzel ve yüksek ahlakına, görgü kurallarına, ilmin verilerine göre yaşamalı. “Pek çok ilim dalını; sosyal, fen, teknik, teknolojik, edebi, sözel, tıp, sağlık, dinsel, sayısal ilimleri bilmeli. Öğrenimini görmüş olmalı. Eğer yeterince görememiş isek, yaygın öğrenimden, kurs, seminer,  konferans, okuma, araştırma çalışmalarına katılmalı.” Spor insanı olmalı. Hareketli, güçlü, dinamik, yüksek performanslı, dayanıklı, kondisyonlu olmalı. Havada, karada, suda yaşamasını becermeli.

“Hak nedir, batıl- küfür, yararlı- zararlı, iyi- kötü, doğru- yanlış, güzel- çirkin, yalan- gerçek nedir, tam anlamı ile dosdoğru bilmeli. Haktan hakikatten yana taraf olmalı.” Bugün insanların büyük bir çoğunluğu batıl, küfür, zararlı, kötü, çirkin, yalan, yanlış tarafında yer almaktadır! Dünya üzerinde bulunan binlerce terör örgütü; devletler, tüzel kişilikler, kurumlar, bireyler tarafından desteklenmektedir!

 1978 yılında Apocular; Marksist, Leninist,  Stalinist, dinsiz, imansız, Allah tanımaz, zalim ve katil ırkçı bir örgüt olarak kuruldu! 1984 yılında PKK adını aldı. Türkiye, İran, Irak, Suriye’de farklı adlarla anarşistlik, şiddet, terör, yıkma, yakma, yok etme, katliam, korkunç dehşet veren vahşetler yapmaya başladı! “Bu terör örgütüne SSCB- Rusya, Çin, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, İsrail, Suriye, Irak, Ermenistan, Hollanda, Belçika, İsviçre, Yunanistan, Danimarka, Sırbistan destekledi! Bu ülkeler her türlü silah, mühimmat, eğitim, öğretim, lojistik destek vermeyi bugünde sürdürmektedir. NATO, AB, ABD ülkeleri desteklemektedir.” “ Sadece PKK terör örgütünü değil, ülkemizde kayıtlı bulunan 123 terör örgütüne Türk, Türkiye, Müslüman, insanlık düşmanlıkları nedeniyle her türlü desteği yüzlerce ülke bugün de sürdürmektedir! Bu alçaklara aldanıp, kanıp da, destek vererek; alçak, kahpe, adi, şerefsiz, kalleş, hain, katil, katliamcı, insanlık düşmanı, vefasız, nankör olmamalı. Doğru bilgi ile onurla davranarak, yaşamalı.  

Hak, hukuk, adalet, doğruluk, hakkaniyet,  dürüstlük, güzel ahlak, edep, hayâ içinde ilmi, dini yüksek nitelikli hayat sürmeli. “Allah’ın emrettiğini yapmalı. Yasakladıklarından sakınmalı. Kur’ân-ı kerim’i peygamberimiz gibi yaşamalı. İyiliği yaymalı. Kötülüğü önlemeye çalışmalı. Kendimiz için istediğimiz iyilikleri başkaları içinde istemeliyiz. Allah’ın ve peygamberimizin hoşuna gitmeyecek iş, görev yapmamalıyız. Helal kazanıp, israf etmeden, helalinden harcamalıyız. Stratejik plan program proje ile ortak alıl ile işlerimizi yapmalıyız. Bilge, bilinçli, akıllı olmalıyız. Her ilim- bilim dalında en az 10 eser okumalıyız. Mutlaka bir meslek, sanat sahibi olmalıyız.”

Tüm gazilerimize Yüce Allah’ımızdan acil şifalar, huzur, mutluluk, kolaylık, rahatlıklar diliyorum. Tüm şahadet şerbetini içen şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet, merhamet, şefkat, müşfiklik niyaz ediyorum. Tüm milletime- ümmete âlemlerin Rabbi yüce Allah’ımdan; din- iman, vatan, millet, devlet, bayrak, özgürlük, bağımsızlık aşkı, sevdası nasip etmesini niyaz ediyorum.