Muş’un Varto ilçesindeki Hamurpet İlk ve ortaokulu’nda yapılan ’Başarı Değerlendirme Sınavı’nda 500 tam puan alarak birincisi olan 3 öğrenciye bisiklet hediye edildi.
Hamurpet İlk ve Ortaokulu’nda yapılan sınavda 500 tam puan alarak birinci olan 3 öğrenciye Okul Aile Birliği Başkanı Aydın Durmuş tarafından bisiklet hediye edildi. Düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Yakup Yavaş, Devrim Günyüz, Fırat Kaya ve Göknur Çelik’in sınavda Türkiye birincisi olduklarını belirterek, “Okul Aile Birliği Başkanımız Aydın Durmuş, yılbaşında bir sözü vardı. Başarı gösterecek çocuklarımızın Türkiye birincisi olduklarında sene sonunda ödüllendirmek istediğinin sözünü bize vermişti. Bizde bundan memnuniyet duyduk. Öğrencilerim adına mutlu olduk. Sizlerin daha çok çalışmasının gerektiğini ve çağın artık teknoloji çağı olduğundan dolayı sizlerin bu teknolojiden yararlanmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Daha çok çalışın. Sizlerin huzurunda Aydın Beye çok teşekkür ediyoruz. Bu öğrencilerimizi kutluyor ve tebrik ediyoruz" dedi.
Aydın Durmuş ise, okul yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederek, “Her başarılı öğrencinin arkasında bir başarılı öğretmen ve başarılı yönetici vardır. Dolayısıyla sizlerde bu başarılarla yürüdünüz. Bizlerde sizlere teşekkür ederiz. Bu başarılarınızda size bir nebzede olsa yardımcı olduysak ne mutlu bizlere. Şunu da unutmayın ki bende bir zamanlar bu okulda okudum ve bu okuldan mezun oldum. Ama sizin şimdiki imkanlar gibi imkanlara sahip değildik. İnanınki bir silgi bir kaleme muhtaçtık. Bugünkü hayat şartları biraz daha değişmiştir. Ben bu okulu her zaman evim ve ailem gibi bildim. Sizlerinde bilmesini isterim. İnsan bir şeyini kaybedince değerini anlar. Unutmayın bu güzel okulun, öğretmenlerin ve mekanın kıymetini bilin” dedi.
Bisikletini alan öğrenciler ise, ödülü çalışarak hak ettiklerini söyleyerek, arkadaşlarının da çalışmalarını istediler.