IĞDIR (İHA) – Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan “eğitim ve öğretimde yenilikçilik” ödülleri, Erzurum’da yapılan törenle sahiplerini buldu.
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yenilikçi uygulamaların eğitim sistemine kazandırılması, öğrencilere daha iyi eğitim ve öğretim imkanının sunulması amacıyla başarılı çalışmalara verilen "eğitim ve öğretimde yenilikçilik” ödüllerinin bölgesel töreni Erzurum’da düzenlendi. Erzincan, Erzurum ve Iğdır illerinden başvuru yapan öğretmenler; 5 ayrı kategori 7 proje ile bölgesel ödül törenine katıldı.
Törende konuşan Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, yenilikçi uygulamaların eğitim sistemine kazandıracağı öğrenci ve öğretmenlere daha iyi bir eğitim öğretim imkanı sağladığını belirtti. Cırıt, “Dinamik bir nüfusa sahip olan Türkiye’nin 2023 vizyonu hedefi ile küresel bazda çok önemlidir. Eğitim faaliyetleri başta olmak üzere her alanda kendimizi geliştireceğiz. Değerli bir organizasyonda başarılı okullarımızın, yenilikte öncü öğretmenlerimizin, kurumlarımızın, öğrencilerimizin olduğunu görmek geleceğimiz ve ülkemiz adına beni son derece mutlu ediyor" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Atama Daire Başkanı Fethi Fahri Kaya’nın da bir konuşma yapmasının ardından Iğdır’ın da aralarında bulunduğu hak sahiplerine protokol tarafından ödülleri verildi.