Rize'nin İkizdere ilçesinde hayata geçirilen “Yeşeren Düşler Bahçesi Projesi” ile  öğrenciler bu yıl 100 çilek fidanını toprakla buluşturdu. Projede öğrenciler toprak ve tarım ile uygulamalı çalışma yapıyor. Projenin uygulama alanı olarak  belirlenen Atatürk İlkokulu'ndaki  yaklaşık 150 m2 lik bahçede öğrencilere bahçe tarımı ve sebze yetiştirmek konusunda uygulamalı olarak çalışma yaptırılıyor. “Yeşeren Düşler Bahçesi Projesi” diye adlandırılan çalışmada öğrenciler “Yeşerecek düşler, başaracak yeni nesiller” sloganıyla donatılan bahçede uygulama yapıyor. 

''YEŞEREN DÜŞLER BAHÇE PROJESİ'' uygulama bahçesinde 2018 yılı üretim sezonu için  Kaymakam Adem TOPACA'nın katkılarıyla  temin edilen 100 çilek fidesi toprakla buluşturuldu.

Fidelerin toprakla buluşturulması programına  İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem GÜNDÜZ, Atatürk İlkokulu Müdürü Hacı Ali ÖZTÜRK, Müdür Yardımcısı Uğur SÜRER, 4-A ve 4-B sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.
Çocuklara tarım bilincini aşılamak, bitkisel ürünlerin topraktan sofraya yolculuğunu öğretmek ve doğal sürecin bir parçası olmalarını sağlamak amacı ile yapılan projede 100 çilek fidesi özenle dikildi.