Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde camiye gitmek için aldıkları ATV’lerle köy yollarındaki keyifle gezen iki ihtiyar delikanlı, gençlere taş çıkartıyor.

Karamürsel ilçesine bağlı Akçat köyünde yaşayan 90 yaşındaki Hasan Küpçü ve 76 yaşındaki Ahmet Tan adlı dedeler, camiye gitmek için aldıkları ATV’ler ile köy yollarında gezmenin keyfini çıkarıyorlar. Yaşları gereği yürümekte zorlandıkları için istedikleri yere gitmek amacıyla ATV alan gençler, köy yollarının tozunu atıyor. Evleri ve cami arasında sıkılıkla ATV kullanan iki ihtiyar delikanlı, gezmeye olan hevesleri ile köyün gençlerine taş çıkarıyor.

“ÇOCUKLAR BENİ GEZDİRMEYİNCE KIZDIM ATV ALDIM”

5 yıldır ATV kullandığını söyleyen 90 yaşındaki Hasan Küpçü, “Yaşlı olduğum için yürüyemiyorum pek. Çocuklarıma yemek yerken dedim ki ‘Beni tarlaya bahçeye götürmüyorsunuz. Yazın sıcak, kışın soğuk diyorsunuz götürmüyorsunuz. Ben taksi alırım, ATV alırım’ dedim inanmadılar, güldüler bana. Ben de Karamürsel’e gittim aldım ATV’yi geldim. Devamlı camiye yürüyemediğim için bununla geliyorum. Sabahları temiz hava almak için biraz yürüyorum, sonra ATV’ye biniyorum. Çocuklar beni gezdirmeyince kızdım ATV aldım” dedi.

“İÇİMDEN HER YERE GİTMEK GELİYOR AMA KOLLARIM YORULUYOR”

ATV üzerinde kendisini görenler düşme tehlikesi yüzünden sürekli kendisini uyardığını anlatan Küpçü, “Akıllı adamım ben, düşmem. Artık ustası oldum. İstanbul’a kadar giderim ama yollarda dinlenmem lazım tabi kollar dayanmıyor. Bizim köyde ben ATV aldıktan sonra birkaç tane daha ATV alındı. 4 tane falan var ama onlar pek kullanmıyor. Arkadaşlarıma gidiyorum, köylere gidiyorum, balık tutuyorlar burada onları seyrediyorum. Son hangi hızı gösteriyorsa onunla gidiyorum, 80-90. Daha fazla bassa o hıza da çıkarım. Hiç heyecan yok vallahi, bununla her yere çıkarım. Karamürsel’e giderken kollarım biraz yoruluyor ama içimde her yere gitmek geliyor ” diye konuştu.

“HER TARAFA GİTMEK İSTİYORUM AMA ÇOCUKLAR UZAK YERLERE İZİN VERMİYOR”

Kendini genç hissetse de yaşın getirdiği gerçeklerin farkında olduğunu belirten Ahmet Tan ise, “Yaşım 70, kendimi genç hissediyorum ama yaş 70 iş bitmiş. Bu tam ihtiyara laik bir şey. Hasan amcadan görerek ben de aldım. Camiye, mezarlığa gidiyoruz, buralarda biniyoruz buna. İstesem İzmit’e, İstanbul’a kadar giderim bununla ama oralara gidemeyiz bundan başka bir şeyle. Karamürsel’e yakın köylere, her tarafa gitmek istiyorum. Çocuklar fazla uzak yerler için izin vermiyorlar. Bu çok güzel gidiyor, memnunum” şeklinde konuştu.

(İHA)