İzmirli Semih Uyulgan, yoldan geçen vatandaşlardan önce alkol içmek için sonra da kardeşiyle yemek yemek için para istedi. İlginç diyalogların yaşandığı sosyal deneyde Uyulgan, alkol için 87 lira, yemek yemek için ise 4 lira toplayabildi.

“Sigarasını yakmak için yardım isteyen 11 yaşındaki çocuk”, “100 TL ile dürüstlük testi” ve “Görme engelli adam dürüstlük testi” gibi sosyal deneyleri de İzmir’de yaptığını vurgulayan Uyulgan, son sosyal deneydeki amacının toplumu kutuplaştırmak olmadığını söyledi. İzmir’de yaşayan ve sosyal medya hesabında sosyal deneyler ve kamera şakaları paylaşan 20 yaşındaki Semih Uyulgan’ın son çalışması tıklanma rekoru kırdı. Önce “İçki lazım, param yok. Yardım edin” yazılı dövizi tutarak yoldan geçenlerden 87 lira toplayan İzmirli Semih Uyulgan, daha sonra aynı sokakta yanına küçük kuzenini alarak “Kardeşimle açız, yardım edin” yazılı dövizle para istedi ancak sadece 4 lira toplayabildi. Sosyal deneyde alkol parası veren bir vatandaş “Siftahı ben yapıyorum, afiyet olsun”, derken başka bir vatandaş da, “Rakı alayım mı sana? Namazımı kılayım, namazdan sonra. Para alırsam, söz vermeyeyim de... Sana 70’lik. İstersen şarap alırım” diyor. Gence para veren bir diğer kişi ise “İleride anket var. İki tane bira tadıyorsun” diyerek öneride bulunuyor. Amacının toplumu kutuplaştırmak olmadığını, bütün çekimlerini İzmir’de yaşadığı için İzmir’de yaptığını belirten Uyulgan, “Ben 20 yıldır İzmir’de yaşayan bir gencim. Bütün videoları İzmir’de çekiyorum ve bu sosyal deneyi kutuplaşma olsun diye yapmadım. İnsanları ayrıştırma amacı gütmeden durumu olduğu gibi yansıttık. Ben de videoyu paylaştığımda yorumda bulunmadım” dedi.

“30’AR DAKİKA DURDUK”

Sosyal deneyler ve kamera şakalarını sosyal medya hesabında sıkça paylaştığını belirten Uyulgan, “Son çalışmaya benzer örnekler yurt dışında da yapıldı. Türkiye’de durum nasıl olur diye merak ettik. İnsanların alkol istediğimde daha fazla para vermesi sanırım daha özgün olmasından kaynaklandı. Alkol istemem daha samimi gelmiş olabilir. Muhtemelen yemek yemek için para isteyenler pek çok yerde görüldüğü için insanlar ilgi göstermedi, inandırıcı gelmedi. Her iki durumda da 30’ar dakika durduk ama alkol için 87 lira, yemek için 4 lira topladık” diye konuştu.

(Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri - Halil Karahan / İHA)