İstanbul, 16 Mayıs () - Avrupa’nın en büyük spor perakende zinciri Decathlon, Türkiye’de tedarikçi ağını genişletiyor. 28 mağaza ve internet sitesi üzerinden satılan ürünlerin yüzde 20’si Türkiye’de üretiliyor; 2019 sonu hedefi ise yüzde 40. 
39 ülkede 1364 mağazası bulunan Decathlon’un dünyada binin üzerinde tedarikçisi bulunuyor. Türkiye’de de yerel tedarikçi ağını genişleten Decathlon, pek çok farklı ürün için üreticiler arıyor.
Türkiye’de Mayıs 2010’dan beri faaliyet gösteren Decathlon’un en büyük özelliği, profesyonel sporcular ve müşteriler tarafından test edilip kullanılan en yenilikçi ve en kaliteli spor ekipmanlarını mümkün olan en düşük fiyatlarda sunması.
Decathlon Türkiye İş Geliştirme Direktörü Duygu Kög, " Başarılı iş modelimiz sayesinde daha da hızlanarak beş yıl içerisinde mağaza sayımızı 70'e çıkaracak ve bizi her açılışta sevgiyle kucaklayan kullanıcılarımıza çok daha yakından spor tecrübesi sunacağız. Türkiye'de bu işe başladığımızda spor pazarı yüzde 6.0 büyürken geçen yıl yüzde 13 büyüdü, şüphesiz ki bizim de Decathlon ailesi olarak sporu erişilebilir kılma konusunda pazar büyümesine etkimiz yadsınamayacak ölçüde büyük" dedi.