Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sürekli Eğitim Merkezinde, engelli gençlere doğayla iç içe gerçekleştirilecek derslerde, kamp hayatı öğretilecek.
Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ekolojik Kalkınma ve Araştırma Derneği tarafından hazırlanan "Doğa Temalı Öğretim Modeli İle Engelli Gençlerin Kişisel-Sosyal Gelişimlerinin Arttırılması" projesi tanıtıldı. Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Isparta’da yaşayan ortopedik engelli gençlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayarak sosyal ve ekonomik hayata dâhil olmalarını kolaylaştırıp daha iyi yaşam standartlarına kavuşmalarını amaçlayan proje anlatıldı. 9 ay sürecek proje hakkında açıklamada bulunan Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Adem Efe, anlamlı bir günde başlatılan projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasını dileyerek katılımcılara teşekkür etti.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının da katkılarıyla hazırlanan proje kapsamında ilk 10 hafta her hafta sonu Sürekli Eğitim Merkezinde doğayla iç içe gerçekleştirilecek derslerde, katılımcılara kamp hayatı öğretilecek. Ayrıca öğrenciler, mesleki beceri kazandırma eğitimi faaliyetleri ile de seramik şekillendirme, pişirme, sırlama tekniklerini öğrenecek, doğal objelerle oyuncak yapımı hakkında da bilgi sahibi olacak.