Isparta Çünür Mahallesi’nde inşa edilen bin 2 TOKİ konutunun hak sahiplerine anahtarları teslim edilmeye başlandı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, verdikleri sözleri tutarak bugünlere geldiklerini ifade ederek, "1002 konutu teslim ediyoruz. Bin 350 konutun yerini ve her şeyini hazırladık, 2 bin 900 konutluk yerimizi de bakanlıktan onaylattık. Vatandaşlarımıza ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Isparta’da en son 2009 yılında inşa edilen TOKİ konutlarının ardından emekli ve dar gelirlilere yönelik sosyal konut için hiçbir adım atılmamıştı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve gelmesinin ardından harekete geçmiş ve emekli ile dar gelirlilerin ev sahibi olabilmeleri için Süleyman Demirel Botanik Parkının arka kısmında bulunan bölgede bin 2 TOKİ konutunun yapım sürecini başlamıştı.

Çünür Mahallesi’nde inşa edilen bin 2 TOKİ konutunun yapımı tamamlanırken, hak sahiplerine anahtar teslimi başladı. Törenle hak sahiplerine ilk anahtar teslimi yapıldı. Törene Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, parti teşkilatları, hak sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 1002 TOKİ konutunun anahtar teslimlerinin başladığını belirterek, hak sahiplerine hayırlı olsun dileklerini iletti. Başkan Başdeğirmen, “Daha önce de kararını aldığımız, projesini yaptığımız TOKİ konutlarının ihalesi maalesef 6 Şubat depremi dolayısıyla ertelenmişti. Bin 350 TOKİ konutunun 350 tanesinin kurası yapılmıştı. O sosyal konutların yeri hazır, onayı alındı. Yeni dönemde o inşaatlara da başlayacağız. Bugün 25 dairemizin anahtarını veriyoruz. En son 26 Nisan’da anahtar teslimi sona erecek ve bin 2 konut hak sahiplerine verilmiş olacak. Rabbim vatandaşlarımıza yeni evlerinde sağlıklı, huzurlu oturmayı nasip etsin” dedi.

2019 yerel seçimlerinde verdikleri sözleri yerine getirerek bugünlere geldiklerini vurgulayan Başkan Başdeğirmen, “Bazı kişiler bir şeyler söylediklerini sanıyorlar ama ne söylediklerini kendileri de anlamıyor. Vatandaşlarımız kendilerine soruyor ‘bu arkadaş ne yaptı da bugün bunları söylemeye çalışıyor.’ Bin 2 konutu biz bugün teslim edebiliyoruz. Bin 350 konutu hazırlamışız, 2 bin 900 konutluk yerimizi de bakanlıktan onaylatmışız. ‘Halen bir yeri teslim edemedi’ derken neyi anlatmaya çalıştıklarını anlamış değiliz. Biz ağzımızdan çıkan ne söz varsa yerine getirerek bugünlere geldik. Bazı ufak aksamalar oldu mu, oldu. O da ülkemizin yaşamış olduğu afetlerden kaynaklanan sıkıntılardan oldu. Önümüzde çok güzel 5 yıl var. Yeni dönemde de sözlerimizi yerine getirerek, AK Parti belediyeciliği ile vatandaşlarımızı hizmetlerle buluşturarak en güzel şekilde hizmet etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Başdeğirmen: "Hep birlikte en güzel hizmeti Isparta’ya ulaştıracağız" Başkan Başdeğirmen: "Hep birlikte en güzel hizmeti Isparta’ya ulaştıracağız"

Konuşmaların ardından hak sahiplerine protokol üyeleri tarafından yeni evlerinin anahtarları teslim edildi.