Başakşehir’deki Cevdet Kılıçlar Bilgi Evi öğrencileri, 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması için o gece yaşanan olayların resimlerini duvarlara çizdi.
15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların unutulmaması için Başakşehir Belediyesi Cevdet Kılıçlar Bilgi Evi öğrencileri, o geceyi anlatan resimleri Bilgi Evi’nin duvarlarına çizdi. Bilgi Evi’nde eğitim gören çocuklara 2 hafta boyunca 15 Temmuz günü yaşananlar anlatıldı. Ardından 1 hafta boyunca anladıkları çizmeleri için resim dersleri verildi. Beğenilen öğrencilerin resimleri ise eğitmenlerin yardımı ile duvarlara çizildi. Çizilen resimlerin arasında Atatürk Havalimanı’nda tankın önüne yatarak durdurmaya çalışan Metin Doğan ve tankların üstüne çıkmış vatandaşlar bulunuyor.
“15 Temmuz’u çocukların gözünden göstermek istedik”
Cevdet Kılıçlar Bilgi Evi’nde resim öğretmenliği yapan Zafer Simsar, “15 Temmuz’u çocukların gözünden göstermek istedik. Çocukların yaptığı çalışmaları vatandaşların görmesini istedik. 1 hafta duvar boyama olmak üzere toplam 3 haftadır 15 Temmuz konusunu derslerimizde işliyoruz. Yaptıkları resimlerde görünüyor, artık baya bir içselleştirmişler ki o resimleri yapabildiler. Burada önemli olan kim ne görüşte olursa olsun darbenin kötü bir şey olduğunu göstermekti” dedi.
İki yıldır Cevdet Kılıçlar Bilgi Evi’nde resim kursuna gittiğini söyleyen Sena Nur Korkut, “15 Temmuz darbe girişimi anısına çizdik buradaki resimleri. 15 Temmuz gecesi otobüsle memleketime giderken Boğaz Köprüsü’nün üzerindeydik ve polisler bizi durdurmuştu. 15 Temmuz benim için Türkiye’nin tekrardan Çanakkale zaferinde olduğu gibi çıkması” diye konuştu.
“15 Temmuz bizim milletimizin gücünü ve vatan sevgisini anlatıyor”
İki ay önce belediyenin resim kursuna başladığını belirten Batuhan Melih Sarı, “Çizdiğim resimde bir tane tank ve o tankı engelleyen bir adam vardı. 15 Temmuz akşamı dedemle yaz tatilinden dönüyorduk. Darbe teşebbüsü başladığı anda Boğaz Köprüsü’ne gelmişiz. Dedem arabayı polislerin önüne çekmiş. Bu sırada bende arabada uyuyormuşum. Bence 15 Temmuz bizim milletimizin gücünü ve vatan sevgisini anlatıyor” şeklinde konuştu.