Kartal Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciği tarafından düzenlenen 2016 İstanbul Küçükler Satranç İl Birinciliği Turnuvası kapsamında ilk karşılaşmalar Kartal’da gerçekleştirildi.
5 ayrı ilçede gerçekleşecek turnuvanın ilki Kartal Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Turnuvaya toplam 345 sporcu katılırken Direktörlüğünü Kartal Belediyesi Satranç Öğretmeni Besim Baş’ın üstlendiği turnuvanın açılışını, Kartal Belediyespor Başkanı ve Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Halil Şener yaptı.
’7-12 Yaş Genel’ ve ’7-12 Yaş Kızlar’da 12 gruptaki sporcular, İstanbul finallerine katılabilmek için çekişmeli maçlar sergiledi. İlk 3 dereceye giren sporcular madalyayla ödüllendirilirken ilk 8’e giren sporcular İstanbul finallerine katılmaya hak kazandı. Bu arada turnuvada Kartal Belediyesporlu sporcuların çok başarılı oyunları ve dereceleri dikkat çekti. Turnuvayı izleyen satranç camiası ve sporcu velileri, satranç sporuna verdiği önem ve çocukların bu sporla tanışması, gelişmesine katkıda bulunması dolayısıyla Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ’e teşekkür etti.