Nisan ayı içerisinde çalışmalarına başlanan Ağva Sahil Düzenleme projesi kapsamında bulunan yapılar son şekillerini almaya başladı. İstanbul’un önemli turizm bölgelerinden olan Ağva’da 149 bin metrekare alan içerisinde gerçekleştirilen proje ile büyük bir destinasyon sağlanacak. Sosyal tesislerin, spor sahalarının ve ortak kullanım alanlarının inşaat süreçlerinde sona gelindi.
’4 Mevsim Yaşanabilir Şile’ sloganı ile yola çıkan Şile Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle verdiği sözlerin arkasında durduğunu gösteriyor. Şile’de Kent Meydanı ve Katlı Otopark Projesi ile Liman Yenileme Projesi çalışmaları devam ederken Ağva’da da Sahil Düzenleme projesi ile çeşitli aktivitelerin yaşanacağı, spor alanlarının ve sosyal tesislerin bulunduğu dört mevsim hizmet verebilen bir alan inşa ediliyor.
2017’nin turizm transferi ‘Ağva’
Yapılan çalışmayla Ağva, modern ve estetik bir görünüme kavuşurken, vatandaşların rahatlıkla faydalanabileceği, dört mevsim yaşayan bir alana dönüşecek. Hummalı bir çalışma içerisinde yapımına devam edilen sahil düzenlemesinin 2017 yılının ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor.
Projenin, vatandaşlara en çağdaş ve sağlıklı koşullarda imkan verecek şekilde inşa edileceği, tamamlanması ile birlikte Ağva’nın benzerleri arasından sahil ve modern çevre düzenlemesi ile hemen ayrılacağı belirtiliyor.
İstanbul’un en ekolojik yollarından biri olan 11 viyadük ve 7 tünelin bulunduğu Şile-Ağva-Kandıra Otoyolu’nun tamamlanması ile de Şile-Ağva arası 20 kilometreye düşerken mesafeler ortadan kalkacak, kolay ulaşım sağlanacak.