Yıl içerisinde yüzlerce anne adayını çeşitli eğitimlerle buluşturan “Gebe Okulu”, Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü çatısı altında bu yıl da başlıyor. Alanında uzman kişilerin beslenmeden psikolojiye, yeni doğan bakımından anne baba uyumuna kadar birçok konuda vereceği bilgiler ilçede ikamet eden kadınların katılımıyla 20 Ekim Perşembe günü başlayacak.
Bilinçli anne babaların yetiştireceği çocukların da sağlıklı birer birey olarak toplum içinde yer bulması için vatandaş yararına projeler yürüten Beylikdüzü Belediyesi, bu yıl da Gebe Okulu’yla anne adaylarının yanında. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonuyla seminerlerin verileceği Gebe Okulu’nda, uzmanlar birçok konuya değinecek. Okul, 20 Ekim Perşembe günü anne adaylarının katılımıyla başlayacak.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mustafa Sedat Bilecan, Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Gizem Bahçıvan, Sorumlu Hemşire Rukiye Mutlu, Anestezi Uzmanı Dr. Hasan Fıstıkçı, Psikolog Reyhan Algül, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Anıl Yeşildal anne adaylarına 4 hafta boyunca yararlı bilgileri aktaracak. Bebeğin oluşmasından, gebelikte beslenme ve kilo alımına, doğumun başladığına dair sinyallerin nasıl olduğundan, nefes tekniklerine, lohusalık döneminin ayrıntılarından anne-baba ve ailenin yeni bebeğe uyumu gibi daha onlarca konu konuşulacak. Anne adayları merak ettikleri soruları uzmanlara yöneltebilecek. Seminerlere katılarak bilgi edinmek isteyen anne adayları 444-09-39 numaralı hat üzerinden bilgi alabilir, kayıt yaptırabilirler.