10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ” Özellikle son 14 yıldır bu manada insanlık adına nerede bir ıstırap, nerede bir sıkıntı, nerede bir haksızlık varsa ülke olarak orada olmayı başarmış bir ülke konumuna geldik. Gayretimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.” dedi.
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında mazlum coğrafyalarda yaşanan sıkıntıların son bulması temennisinde bulunan Başkan Altunay, Türkiye’nin bugüne kadar bu alanda yürüttüğü çalışmaların, devam edeceğini vurguladı.
“İnsan hakları noktasındaki gayretimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir”
Türkiye’nin sadece ülke sınırlarında değil bir çok coğrafyada insani çalışmalar yürüttüğünü belirten Başkan Cahit Altunay,” Bugün insan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletlerde kabul edilişinin 68’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Hiç şüphesiz dünyanın her tarafında sadece Türkiye’nin hukukunu değil , dünyanın çeşitli yerlerindeki ülkelerin, coğrafyaların hak ve hukukunu korumak için de bu ülke her zaman seferber olmuştur. Özellikle son 14 yıldır bu manada insanlık adına nerede bir ıstırap, nerede bir sıkıntı, nerede bir haksızlık varsa ülke olarak orada olmayı başarmış bir ülke konumuna geldik. Dolayısıyla bu manada atmış olduğumuz imzanın karşılığı olarak insan hakları noktasındaki gayretimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir” dedi.
“Çocukların küçük yaşta ölüme mahkum olmadığı bir süreç temennisi ile”
“Suriye’nin o mağdur insanlarına kapılarını açan Türkiye’nin 3 buçuk milyon insana ev sahipliği yapmış olması da bunun en güzel göstergesidir” diyen Başkan Altunay,” Bundan sonra aynı kararlılık, aynı azimle aynı duyarlılık ve korumacılık görevini Türkiye, kesintisiz yerine getirmeye devam edecektir. Ben bu vesile ile 10 Aralık Birleşmiş Milletler Evrensel Beyannamesi’nin 68’inci yıldönümünde bundan sonra insan hakları noktasında tüm dünyanın daha titiz davrandığı, ölümlerin olmadığı, çocukların küçük yaşta ölüme mahkum olmadığı bir süreç temennisi ile İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.