Beyoğlu’nda Hacıahmet Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek öğrenci ve velilerle bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu bölgeyi mahrumiyetler bölgesi olmaktan çıkardık. Burada okulumuz var, lunaparkımız var, şimdi Büyük Şehir Belediyemiz de buraya geldi. Tüm bunlar bir şekilde buraya yansıyacak” dedi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nda geleneksel hale gelen “Okul Buluşmaları” kapsamında Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Avukat Harun Muş’un da katıldığı okul buluşmasında minik öğrenciler Başkan Demircan’ı çiçeklerle karşıladı. Sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet eden Başkan Demircan, daha sonra okulun toplantı salonunda öğretmen, okul aile birliği üyeleri, İstiklal, Yenişehir ve Hacıahmet mahalle muhtarları, mahallelerden sorumlu meclis üyeleri ve veliler ile bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi.
"Bin 100 çocuğumuzu sinemaya götüreceğiz"
Beyoğlu’nda her bölgeye olduğu gibi Hacıahmet Bölgesine de çok önem verdiklerini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu bölgeyi mahrumiyetler bölgesi olmaktan çıkardık. Burada okulumuz var, lunaparkımız var, şimdi Büyük Şehir Belediyemizde buraya geldi. Tüm bunlar bir şekilde buraya, bölgenin gelişimine yansıyacak. Burada yaptığımız her şey bizim için çok önemli. Onun için şimdi çocuklara söz verdik. Bin 100 çocuğumuzu sinemaya götüreceğiz. Orada filmlerini izleyip yemeklerini yesinler, güzelce gezsinler. Bu onlar için yeni bir dünya” dedi.
"Başkanımız her yıl okulun bütün eksikliklerini yaptırıyor"
Okul müdürü Ahmet Dinç de Başkan Demircan’la iki yıl içerisinde dördüncü kez okul buluşmasında bir araya geldiklerini ifade ederek, “Okulumuz yeni açıldığında bir sürü eksiklerimiz vardı. Başkanımız ilk olarak bütün sınıflarımızı elektronik sistemle donattı. Sonra okulumuzun bahçesini tamamen asfaltlayarak, oyun alanıyla, basketbol sahasıyla çocukların eğitimlerini yapabilecekleri güzel bir ortam hazırladı. Her yıl okulumuzun boya badana ve tadilat gibi işlerini yaptırıyor. Hijyenik bir eğitim ortamı çok önemli. Onun için başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
"Cezai işlem uygulamasını istiyoruz"
Mahalle sakinleri ise belediye ekiplerinin her türlü temizlik çalışmasını yapmasına rağmen bölge halkının temizliğe gereken önemi göstermediğinden yakınarak “Bazı vatandaşlarımız temizlik konusunda hassasiyet göstermeyerek çöplerini zamanında çıkarmıyor, bazıları da balkondan aşağı çöp atıyor. Bu konuyla ilgili bir cezai işlem uygulanırsa bu istismarların bir daha olmayacağını düşünüyoruz. Belediyemize de temizlik konusundaki çalışmaları için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.