Tevfik Sağlam Ortaokulu’nu ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, öğretmen, öğrenci ve velilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Okullara her zaman destek vermeye gayret ettiklerini söyleyen Başkan Demircan, Beyoğlu’ndaki devlet okullarının son 12 yılda yapılan çalışmalarla, özel okullarla arasındaki farkı kapattığını söyledi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Okulda Buluşalım” projesi kapsamında ilçedeki okullara gerçekleştirdiği ziyaretlere yeni eğitim yılında da ara vermeden devam ediyor. Son olarak Dr. Tevfik Sağlam Ortaokulu’na misafir olan Başkan Demircan öğrenciler, veliler ve okul yöneticileriyle bir araya geldi. Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Demircan, öğrencilerin sinema ve okulları için spor ekipmanları alınması taleplerini de geri çevirmedi. Daha sonra okul yönetimi ve velilerle bir araya gelen Başkan Demircan, okulun ve mahallenin sorunlarını tek tek dinleyerek ilgili müdürlüklere gereken talimatları verdi. Sohbet havasında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da katıldı.
Beyoğlu’ndaki devlet okullarının kalitesi çok yükseldi
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, okullara her zaman destek vermeye gayret ettiklerini belirterek, Beyoğlu’ndaki devlet okullarının son 12 yılda yapılan çalışmalarla özel okullarla arasındaki farkı kapattığını söyledi. TEOK sınavı için öğrencilere ücretsiz kurs açabileceklerini de söyleyen Başkan Demircan, “İsterseniz biz hafta sonlarında Semt konaklarımız, kütüphanelerimiz ve gençlik merkezlerimizde yoğunlaştırılmış kurs açabiliriz. 17 noktada bunu çok rahat yapabiliriz. Öğretmenleri siz verirsiniz biz de mekânı veririz. Önümüzdeki yıl için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonuyla bu tür bir TEOG çalışması yapabiliriz” dedi.
“Problemlerin üzerinden hep birlikte geleceğiz”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, hayat devam ederken mekânların problemlerinin bitmeyeceğini belirterek, “Hayat devam ederken mekânların problemleri bitmez, bunlar olacak. Okul idareleri, ilçe milli eğitim ve belediye el ele vererek bunların üstesinden gelecek. Burada önemli olan iletişimin canlı, sevginin karşılıklı olarak var olmasıdır. Çocuklarımızın Belediye Başkanımıza olan teveccühünü veliler olarak zaten biliyorsunuz. Başkanımızı okullarımızda görmek bizim için büyük bir mutluluktur” ifadelerini kullandı.