Beylikdüzü Belediyesi’nin yer aldığı Bill ve Melinda Gates Vakfı ile Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi’nin girişimiyle başlatılan “Herkes İçin Kütüphane" projesi kapsamında kütüphanelere yeni donanım ve yazılımların teslim edilmesiyle uygulama sürecine gelindi. 2016 Aralık ayı itibariyle kütüphane üyelerine yönelik Bilgi Teknolojileri Uygulamaları Eğitimleri başladı. Beylikdüzü Belediyesi, bu çerçevede 15 bilgisayar hibe alma hakkı kazandı.


6 ay eğitim aldılar
Projeye 2016 Mayıs ayında üye olan Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kütüphane personelleri Beylikdüzü’nde yaşayan vatandaşlara çağdaş ve gelişen teknolojiyle uyumlu hizmet vermek üzere  6 ay süren Herkes İçin Kütüphane Projesi Eğitim Programlarını tamamladı. Resmi sloganı "Yerel Dönüşüm Kentsel Erişim"  olan   ‘Herkes İçin Kütüphane Projesi’ kapsamında Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren kütüphanelerde bulunan Bilgi Erişim Merkezlerinde kütüphane üyelerine temel bilgisayar eğitimlerinin yanı sıra, e-devlet, e-belediye hizmetleri başta olmak üzere ücretsiz  "Bilgi ve İletişim Teknolojileri Becerileri Eğitimi" veriliyor.

Doğru bilgiye hızlı ve kolay erişim
Eğitim Programında güvenli internet kullanımı, e-devlet uygulamaları, e-belediyecilik işlemleri, ofis programları eğitimleri, özgeçmiş hazırlama, iş başvurusunda bulunma, hastane randevusu oluşturma, açık eğitim programları, web sitesi ve sunum hazırlama teknikleri, doğru bilgiye erişim, araştırma teknikleri vb. konuları içeriyor. Merkez Kütüphane Koordinatörlüğü, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi ve Özgecan Aslan Kütüphaneleri’nde verilen eğitimler, her yaştan kütüphane üyelerinin faydasına sunulacak. Herkes İçin Kütüphane Programı ile Beylikdüzü kütüphaneleri, sadece toplum merkezlerine dönüşmekle kalmayıp, aynı zamanda kadınlara, yaşlılara, gençlere, işsizlere, engellilere ve kırsal kesimlerde yaşayanlara, ekonomik gelişme, eğitim, iletişim ve kültür konularında kazanımlar sağlayacak. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 444 09 39 NO’lu Çağrı Merkezi’ne ulaşabilirler.