Büyükçekmece Belediyesi, "Haydi Kütüphaneye Projesi" ile 7’den 70’e tüm Büyükçekmecelilere ücretsiz e-devlet, e-randevu ve e-belediye hizmeti verecek. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Herkes İçin Kütüphane (HİK) projesiyle vatandaşların ücretsiz olarak e-devlet ve e-belediyecilik hizmetlerinden faydalanmalarının kamu hizmetlerinin verimliliği açısından çok önemli bir proje olduğunu söyledi.
Büyükçekmece Belediyesi, Hacette Üniversitesi ve Bill ve Melinda Gates Vakfı işbirliğiyle gerçekleşecek olan proje kapsamında Büyükçekmecelilere ücretsiz olarak e-devlet hizmeti verecek. Türkiye’nin ve İstanbul’un en büyük kütüphanelerinden biri olan Büyükçekmece Belediyesi Kutadgu Bilig Kütüphanesi, kitap, dergi, bilgisayar ve internet hizmetinin yanı sıra şimdi de e-devlet ve e-belediyecilik hizmeti veriyor. Proje kapsamında görevlendirilen belediye personeli vatandaşlara e-devlet ve e-belediye işlemlerinde yardımcı olacak. Ayrıca isteyen vatandaşlara e-devlet hizmetlerinden yararlanmanın pratik yolları da öğretilecek.
"Çok önemli bir hizmet"
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kutadgu Bilig Kütüphanesi’nde verilecek olan e-devlet ve e-belediyecilik hizmetleri için tüm çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Herkes İçin Kütüphane projesi kapsamında, geleneksel kütüphane hizmetlerinin yanı sıra vatandaşlarımızın e-devlet, e-randevu ve e-belediye alanlarında da hizmet verilecek. Vatandaşlarımızın ücretsiz olarak e-devlet ve e-belediyecilik hizmetlerinden faydalanmaları hem kendileri, hem de kamu hizmetlerinin verimliliği açısından çok önemlidir" ifadelerini kullandı.