Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçedeki asayişin sağlanması ve meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçilebilmesi için “huzur toplantısı” düzenledi.
Huzur toplantısı Çekmeköy Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ve Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Hürol Öztürk birer konuşma yaptı. Konuşmalar öncesi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarını anlatan slayt sunumu yapıldı.
Konuyla ilgili konuşan Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, “Tabi çok gayret gösteriyoruz. Yine de yapmamız gerek şeyler var. Ama özellikle uyuşturucu maddelerle mücadelede, okullarımızdaki öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarını devam ettirebilmeleri için özellikle okullarımızın açılışında okul müdürlerimizle birlikte emniyet ve jandarma teşkilatımızla özel bir toplantı yaptık. Özel bir projemiz var. Tüm okullarımızın müdürlerimizin başkanlığında emniyet ve jandarmadan görevliler var. Okul aile birliğimizden, müftülüğümüzden ve diğer kurum ve kuruluşlarımızın okulla ilgili olanlarından oluşan bir heyet var. Her ay çalışmalarını gözden geçiriyorlar. Bizlerle birlikte işbirliği yapıyorlar. Bizler de belirli periyotlarla bu çalışmaları gözden geçiyoruz. Uyuşturucu konusunda da hem uyuşturucu maddeler polisiye olarak mücadele hem de bu belaya müptela olan gençlerimizin kurtarılması için yaptığımız 3 ayrı konudan çalışmalarımız var. Biz bir gencimizin bile bu kötü alışkanlıktan etkilenmesine tahammül edemiyoruz. Bir gencimizi kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmak olduğu sloganıyla bütün kurum ve kuruluşlarımızla birlikte seferber olduk” dedi.
Çekmeköy Emniyet Müdürlüğü olarak şuanda 45 ekiple hizmet verdiklerini söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Hürol Öztürk ise, “İlçemize yüzde 4,5 büyüme var. Suç yönünden yüze 1,6 artış vardı. Bizim amacımız bunu asgariye indirmek. Gece gündüz bunun için çalışıyoruz. Geçen seneden bir farkımız kurmuş olduğumuz mobil park ve mobil huzur ekiplerimiz var. İlçemizdeki tüm parkları sürekli kontrol ediyoruz. Şu an Çekmeköy ilçesi İstanbul ilinde suç oranı olarak çok düşük bir ilçedir” şeklinde konuştu.