İstanbul’da faaliyet gösteren Rize Dernekler Federasyonu RİDEF’in 4 Mayıs 2016 Cumartesi yapılacak olan kongresine dernek başkanlarının ekseriyetinin ve diğer adayların ittifakıyla Recep Albayrak başkanlığında tek listeyle gidilmesine karar verildi.

 

Küçük Çamlica Bambi Garden'da bir araya gelen Rize Dernekler Federasyonu’na bağlı derneklerin başkanları ve diğer adaylar Recep Albayrak başkanlığında birleştiler. Toplantıda bir konuşma yapan Recep Albayrak : “RİDEF’de bu güne değin emeği geçen bütün yöneticilere teşekkür ederim. İlk amacımız birlik içinde güzel bir kongreye imza atmak olacak. Allah’ın cc izniyle güzel işlerde faaliyetlerde bulunmayı amaçlıyoruz. Elele vererek birlik ve beraberlik içinde bunu başaracağız” dedi.

 

İstanbul Belediyesi’ne bağlı İETT Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda Özel Ulaşım Müdürü olarak görev yapan Recep Albayrak, RİDEF’in kurucu üyeleri arasında yer aldı ve Genel Sekreter olarak uzun hizmet verdi.

  

Recep Albayrak Kimdir

1968 yılında Rize Merkez Kendirli Beldesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize'de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi iktisat bölümünden ve Anadolu Üniversitesi AÖF Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Ayrıca Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yaptı.  Çalışma hayatına 1988 yılında çay sektöründe İşletmeci olarak başladı. Eş zamanlı olarak uzun süre Rizespor ve Köy hizmetlerinde yarı profesyonel futbol oynadı.1996 yılında İETT’de hareket memuru olarak çalışmaya başladı. İETT Hat ağı iyileştirme projesi, İETT-SERTEM Toplu Taşıma Planlama ve Hat Rehabilitasyon Projesi, Kadıköy-Kartal Metrosu ve diğer sistemler entegrasyon çalışmaları ve Özel Taşımacılık Yönetim Sisteminin (ÖTS)  projelendirilme ve uygulama çalışmalarında görev aldı. Müşteri Hizmetleri ve Kurumsal iletişim Daire Başkanlığında; Seyahat Kartları ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı, Otobüs İşletme Daire  Başkanlığında; Bölge İşletme Şefi, Anadolu ve Avrupa Bölge  Müdür Yardımcısı, Anadolu ve Avrupa Bölge Müdürü olarak görev yaptı. Bir yıl Genel Müdür Danışmanlığı yaptıktan sonra Nisan 2013 tarihinde Ulaşım Dairesi Başkanlığı Özel Ulaşım Müdürlüğü görevine atandı. RİDEF’in kurucu üyeleri arasında yer aldı ve Genel Sekreter olarak uzun hizmet verdi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Fatih Sultan KAR / İST.