Küçükçekmece’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) Halep’te yaşanan saldırılara tepki göstermek için basın açıklaması yaptı. STK’lar ayrıca Halep’e yardım tırı göndereceklerini de açıkladı.
Küçükçekmece’de bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Suriye’nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırıları kınadı. Cuma namazından sonra Halkalı Meydan’da toplanan kalabalık basın açıklaması yaparak Halep’teki saldırıları protesto etti. Basın açıklamasına Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de katıldı.

"Biz inananların kardeş olduğuna inanıyoruz"
Dünyanın birçok yerinde Müslümanların zulme maruz kaldığını söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, yapılan zulümlere karşı koymanın yolunun güçlü olmaktan geçtiğini söyledi. Müslümanlar için dua da eden Karadeniz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Müslümanlar bir zulümle karşılaşıyor. Ama biz farkındayız, bizim dünyada işlenen zulümlere seyirci kalmamamız için öncelikle güçlü olmak zorunda olduğumuzu her geçen gün bir kere daha anlıyoruz. Yoksa bu zulümler sadece Halep’ten ibaret değil, dünyanın birçok noktasında Müslümanların iniltilerine kulak kabartabilmek, onların yardımlarına koşabilmek mutlaka güçlü olmanın yolundan geçiyor. Şuanda her noktayı elimizle düzeltebilecek gücümüz yok ama bu basın açıklamasıyla hiç olmazsa dilimizle düzeltebilme gayreti içinde oluyoruz. Rabbim bize elimizle düzeltebilecek kudret ve güç versin inşallah. Aslında biz sadece Halep’e yardım etmiyoruz, insanlığımıza yardım ediyoruz, vicdanımıza yardım ediyoruz. Çünkü biz inananların kardeş olduğuna inanıyoruz ve bu kardeşlik duygumuzun ölmediğini ifade etmek için buradayız. Rabbim Müslümanları bu sıkıntıdan bu zulümden kurtarsın inşallah."

"502’si çocuk, bin 833 kişi katledildi"
Küçükçekmece sivil toplum kuruluşları adına açıklamayı Şafak Gündüz yaptı. Halep’te sistematik bir soykırımın olduğunu savunan Gündüz, "Özellikle son birkaç aydır kuşatma altında yaşam mücadelesi veren Halep’teki sivil halk, adeta sistematik bir soykırıma tabi tutuluyor. Savaştan önce 5 buçuk milyon insanın yaşadığı şehirde şimdi 350 bin insan var ve onlarda öldürülüyorlar. Son 3 ayda gerçekleştirilen ve uluslararası sözleşmelerde kullanımı yasak olan silahların da kullanıldığı 8 bin 100 hava saldırısında 12 cami, 11 hastane, 8 pazar alanı, 5 fırın, 2 bin 300’den fazla ev hedef alındı. Bu saldırılar sonucu 502’si çocuk bin 833 kişi katledildi" dedi.

"Yardım tırı için yoğun çalışma var"
STK’lar olarak Halep’te yaşananlara sessiz kalmayacaklarını açıklayan Şafak Gündüz ayrıca Halep için insani yardım malzemesi taşıyacak bir tırın Küçükçekmece’den yola çıkacağını söyledi. STK’ların yoğun bir çalışma içinde olduğunu belirten Gündüz, "Eğer Halep’te yaşanan kıyım son bulmaz ise ve dünya buna ’dur’ demezse bu yangın tüm dünyayı saracaktır. Küçükçekmece’de faaliyet gösteren STK’lar olarak her zaman mazlumların sesi olduğumuz gibi şimdi de Halep’te katledilen Suriyelilerin sesi olmak istiyoruz. STK’ların yoğun bir çalışması var. Öyle tahmin ediyoruz önümüzdeki 1 buçuk ay içerisinde Küçükçekmece’den Halep’e çok ciddi bir konvoy yola çıkacak. Bu tırın içerisinde gıdadan ilaca kadar Halep halkının pek çok ihtiyacı olan malzeme yola çıkacaktır" dedi.