Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli, çevre bilincini oluşturarak, gelecek nesillerin geri dönüşüm konusundaki duyarlılığını artırmak amacıyla ilkokul 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerine eğitim verdi.
Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından her yıl ilk aylarda düzenlenen ’Atıkları Geri Kazanalım’ konulu eğitim çalışmaları 2016 yılında da başarıyla tamamlandı.
Edirne merkezde faaliyet gösteren ilkokulların 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerine eğitim veren Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli, öğrencileri atık pil, atık bitkisel yağlar ve ambalaj atıkları hakkında bilgilendirdi.
Çevreye oldukça zarar veren atıkların kaynağından ayrı alınıp toplanması ve ekonomiye kazandırılmasını sağlamak amacıyla yapılan proje ile çocuklara geri kazanım bilinci aşılanırken, eğlenceli ve eğitici videolarla da verilen bilgiler desteklendi. Eğitimin yanı sıra Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından okullara ambalaj atığı kutusu, kağıt/karton ve atık pil kutuları bırakılırken, eğitim verilen çocuklardan ailelerini ve yakınlarını bilinçlendirme sözü alındı.
Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, çevre eğitim çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini bildirildi.